Προεκλογικές… προσλήψεις σε ΔΕΗ και ΟΤΕΑ

Προεκλογικές… προσλήψεις σε ΔΕΗ και ΟΤΕΑ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μάχη των εκλογών επιστρατεύονται και οι δημόσιες επιχειρήσεις ΔΕΗ και OTE. Μπορεί το σύνθημα να είναι «ανανέωση», το ρουσφέτι ωστόσο αποδεικνύεται σταθερή αξία μιας προεκλογικής εκστρατείας που σέβεται τον εαυτό της και επανέρχεται, παρακάμπτοντας τους περιορισμούς του περίφημου νόμου Πεπονή. Με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που η κυβέρνηση κατέθεσε χθες για την εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς (άρθρο 30), δίνεται η δυνατότητα στη ΔΕΗ και στον OTE να προσλαμβάνουν εποχικούς υπαλλήλους για απασχόληση που δεν μπορεί να υπερβαίνει κατ’ άτομο τα 60 ημερομίσθια σε δωδεκάμηνο χρονικό διάστημα, αποκλειόμενης αυστηρά οποιασδήποτε παράτασης επαναπρόσληψης πριν παρέλθουν 12 μήνες από τη λήξη της προηγούμενης απασχόλησης. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι κατά περέκκλιση της προβλεπόμενης διαδικασίας του νόμου 2190/94, «για την άμεση επισκευή, συντήρηση ή κατασκευή γραμμών, υποσταθμών μεταφοράς ή διανομής ηλεκτρικής ενέργειας ή τηλεφωνικών δικτύων και εγκαταστάσεων από εξειδικευμένα συνεργεία της ΔΕΗ ή του OTE, αντίστοιχα, με αυτοεπιστασία ή για την άμεση επισκευή, συντήρηση εξοπλισμού Σταθμών Παραγωγής, για βοηθητικές εργασίες στην ύπαιθρο ή τα εργοτάξια καθώς και για τα έργα έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής των ορυχείων της ΔΕΗ, επιτρέπεται η πρόσληψη στον τόπο των εκτελούμενων έργων, αποκλειστικά ανειδίκευτου προσωπικού (εργατών) προς υποστήριξη των συνεργείων…».

Με την ίδια ρύθμιση επανέρχονται για τις προσλήψεις τα κριτήρια της εντοπιότητας, που βέβαια θα δώσουν τη δυνατότητα προεκλογικά στην κυβέρνηση να υποσχεθεί απασχόληση σε ανέργους σε όλη τη χώρα, αφού η δραστηριότητα της ΔΕΗ και του OTE κυρίως στον τομέα των δικτύων καλύπτει όλη την επικράτεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή