«Αλουμίνιον»: προς αναζήτηση εναλλακτικής λύσης για προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας

«Αλουμίνιον»: προς αναζήτηση εναλλακτικής λύσης για προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H εισηγμένη εταιρεία «Αλουμίνιον της Ελλάδος» αναζητεί εναλλακτικές λύσεις για την προμήθεια της ηλεκτρικής ενέργειας, εν όψει της ενίσχυσης του ευρώ έναντι του δολαρίου και της λήξης της σύμβασης με τη ΔΕΗ.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία, με στόχο τη μακροπρόθεσμη διασφάλιση της οικονομικής υγείας της και τις κατά το δυνατόν καλύτερες συνθήκες προμήθειας ενέργειας, συνεχίζει να διερευνά διάφορες σχετικές δυνατότητες για τη μονάδα παραγωγής στον Αγιο Νικόλαο την περίοδο μετά το 2006.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με τις τρέχουσες ισοτιμίες ευρώ/δολαρίου και την τιμή πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά, οι υπάρχουσες εναλλακτικές λύσεις θα είχαν ως αποτέλεσμα υψηλότερη ουσιαστικά τιμή ηλεκτρικής ενέργειας για την ΑτΕ απ’ αυτήν της παρούσας σύμβασης με τη ΔΕΗ.

Η σύμβαση αυτή, ως γνωστόν, ισχύει από την ίδρυση της εταιρείας το 1960 και λήγει τον Μάρτιο του 2006 και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει ενημέρωση της αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή