ΣΗΜΕΡΑ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός ΕΛ.ΠΕ. ο Αθ. Καραχάλιος

Την παραίτησή του από τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου στα ΕΛ.ΠΕ. υπέβαλε χθες ο Αθανάσιος Καραχάλιος. Την παραίτηση, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, επέβαλαν προσωπικοί λόγοι, ωστόσο έντονη φημολογία υπήρξε χθες για προηγούμενη κυβερνητική απόφαση απομάκρυνσης του κ. Καραχάλιου, την οποία προκάλεσαν σειρά αντιδράσεων σχετικά με τις τελευταίες επιχειρηματικές κινήσεις του ομίλου. H εξαγορά της Jugo Petrol στο Μαυροβούνιο, των πρατηρίων της BP στην Κύπρο, αλλά και η σύμβαση για προμήθεια αργού πετρελαίου από τη Ρωσία, καθώς επίσης και η απόφαση για αγορά δύο πλοίων για τη μεταφορά πετρελαίου, ήταν οι κατεξοχήν κινήσεις που προκάλεσαν την αγορά και δημιούργησαν προβληματισμό στην κυβέρνηση. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει ο πρόεδρος του ομίλου Γεώργιος Μωραΐτης. O υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, κάνοντας αποδεκτή την παραίτηση, ευχαρίστησε τον κ. Καραχάλιο για τη μέχρι σήμερα προσφορά του στο σημαντικό έργο που πραγματοποίησαν τα ΕΛ.ΠΕ.

Ψιχία στις συντάξεις του Δημοσίου

Ισχνές αυξήσεις στους συνταξιούχους του Δημοσίου προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, ενώ προτείνεται η κατάργηση ή μείωση αρκετών επιδομάτων που λάμβαναν μέχρι σήμερα οι συνταξιούχοι. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι κατώτατες συντάξεις δεν θα ξεπεράσουν τα 295 ευρώ, ενώ παράλληλα το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση και διάφορων επιδομάτων. Σε αντιστάθμισμα των καταργούμενων επιδομάτων, θεσμοθετείται σε νέα βάση το επίδομα εξομάλυνσης, το οποίο από 1-1-2004 θα καταβάλλεται πλέον σε όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου. Οι αυξήσεις που προκύπτουν για τους συνταξιούχους για το 2004 κυμαίνονται από 4% έως 8,8% (μέσος όρος αύξησης 5,7%). Το κατώτερο όριο σύνταξης αυξάνεται από 1-1-2004 από 199 ευρώ, που είναι σήμερα, στα 295 ευρώ. Η αύξηση αυτή προκύπτει από τη σύνδεση του νέου κατώτερου μισθού (590 ευρώ) με την κατώτερη σύνταξη, η οποία αναπροσαρμόζεται στο μισό του νέου κατώτερου μισθού. Σημειώνεται ότι οι αυξήσεις του 2004 θα καταβληθούν στους συνταξιούχους στις 24 Φεβρουαρίου, με τις συντάξεις του Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή