Εξηγήσεις για την παραίτηση Καραχάλιου ζητεί η Ν.Δ.

Εξηγήσεις για την παραίτηση Καραχάλιου ζητεί η Ν.Δ.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύλογα ερωτήματα για τους «πραγματικούς λόγους αποπομπής» του κ. Αθανάσιου Καραχάλιου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΠΕ, λίγο πριν από τις εκλογές έθεσε χθες η Νέα Δημοκρατία, διά του εκπροσώπου της κ. Θ. Ρουσόπουλου. Καλεί τον υπουργό Ανάπτυξης και την κυβέρνηση «που τόσο καιρό τον κάλυπταν» να αποκαλύψουν τους πραγματικούς λόγους της αποπομπής του. Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος με δήλωσή του επανέλαβε ότι ο κ. Καραχάλιος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, ενώ εξάφρασε τη λύπη του διότι, όπως είπε χαρακτηριστικά, «βρέθηκε στα ΕΛΠΕ σε μια περίοδο που η Επιχείρηση είχε μια εντυπωσιακά ανοδική πορεία, διεύρυνε τη σημασία, το ρόλο και την παρεμβατικότητά της σε ολόκληρο τον κόσμο, με επενδύσεις σε όλα τα Βαλκάνια, αλλά και στη Βόρεια Αφρική…». Αναφερόμενος στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, ο Ακης Τσοχατζόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ποτέ δεν δόθηκε κάτι συγκεκριμένο στο Κοινοβούλιο». Πρόκειται -συνέχισε- για μια γενικόλογη και καταστροφική τοποθέτηση, που αφορούσε μάλιστα και καταστάσεις και συνθήκες προ πολλών ετών.

Λόγους υγείας επικαλέστηκε για την παραίτησή του και ο ίδιος ο κ. Καραχάλιος κατά τη διάρκεια αποχαιρετιστήριας συνάντησης με τους δημοσιογράφους. Ωστόσο, από τη συζήτηση που ακολούθησε προέκυψε ότι η παραίτηση ήταν αποτέλεσμα πιέσεων από διάφορες πλευρές. O κ. Καραχάλιος κοινοποίησε την επιστολή παραίτησης προς τον υπουργό Ανάπτυξης τον οποίο και ευχαρίστησε προσωπικά για τη συνδρομή του και τη σταθερή υποστήριξη όλων των επιλογών που διεύρυναν την παρουσία των «Ελληνικών Πετρελαίων» τόσο στην Ελλάδα όσο και στο διεθνή χώρο.

Απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στα αρνητικά σχόλια για τις επιχειρηματικές του επιλογές, αναφέρθηκε ενδεικτικά σε αυτές, προβάλλοντας την διαμόρφωση της υψηλότερης κερδοφορίας στην ιστορία της Επιχείρησης κατά τη διάρκεια της θητείας του, την επιτυχή απορρόφηση της «Πετρόλα», την ανάπτυξη της εταιρείας στον τομέα της εμπορίας στο εσωτερικό αλλά και στη Νοτιανατολική Ευρώπη, τη διεύρυνση σε ναυτιλιακές δραστηριότητες, την επέκταση του Ομίλου στην ηλεκτροπαραγωγή και την ανάπτυξη του upstream. «Οταν μια επιχείρηση κερδίζει μερίδια στην αγορά, κάποιοι άλλοι χάνουν και αυτό ενοχλεί», είπε με νόημα ο κ. Καραχάλιος, ενώ ευχαρίστησε το στελεχικό δυναμικό και το προσωπικό του Ομίλου, εκφράζοντας την αιδιοδοξία του για την περαιτέρω πορεία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή