Αλογοσκούφης: Κόλαφος για την κυβέρνηση η έκθεση της Κομισιόν

Αλογοσκούφης: Κόλαφος για την κυβέρνηση η έκθεση της Κομισιόν

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόλαφο για την οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών χαρακτήρισε χθες την έκθεση της Κομισιόν, που θα δημοσιοποιηθεί σήμερα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Αλογοσκούφης.

Σύμφωνα με την έκθεση, η κυβερνητική πολιτική δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευνοϊκές συνθήκες για να αντιμετωπίσει τα δύο βασικά διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας που είναι η χαμηλή ανταγωνιστικότητα και οι δημοσιονομικές ανισορροπίες.

Στην έκθεση, όπως αναφέρει ο κ. Αλογοσκούφης, επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

– Ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης οφείλεται στα ολυμπιακά έργα και στους πόρους των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης, κάτι που είναι συγκυριακό και δεν σχετίζεται με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.

– Η απουσία διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας. Αποτέλεσμα αυτού είναι η υψηλή ανεργία και τα μεγάλα προβλήματα στο ισοζύγιο πληρωμών.

– Η τραγική δημοσιονομική κατάσταση, παρά τα συνεχή εισπρακτικά μέτρα και τους συγκυριακά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

– Το μεγαλύτερο του αναμενόμενου κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων από κοινού με το λεγόμενο κοινωνικό πακέτο θα εντείνουν τις πιέσεις στα δημόσια οικονομικά.

– Η απουσία επενδύσεων στις νέες τεχνολογίες πληροφορικής, καθώς και στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων και τεχνολογιών.

– Τέλος, επισημαίνονται οι καθυστερήσεις στην απελευθέρωση των αγορών και ειδικά στην αγορά ενέργειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή