Ερώτηση Αλαβάνου για την αναντιστοιχία μεγεθών

Ερώτηση Αλαβάνου για την αναντιστοιχία μεγεθών

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερώτηση προς την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού κ. Αλ. Αλαβάνος σχετικά με τις καταγγελίες για την εγγεγραμμένη ανεργία στον ΟΑΕΔ και τη διάσταση με το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας που εμφανίζει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. O κ. Αλαβάνος καλεί την Επιτροπή, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις σε σχέση με τη συγκεκριμένη αναντιστοιχία.

Επίσης, από το γραφείο Τύπου του Συνασπισμού δόθηκε στη δημοσιότητα παλαιότερη απάντηση της E.E. όταν το Παρατηρητήριο Απασχόλησης είχε υπολογίσει την ανεργία στην Ελλάδα στο 13,2% έναντι ποσοστού 10,3% της ΕΣΥΕ.

Σύμφωνα με την απάντηση της E.E., το ποσοστό 13,2% είναι ένας «συνολικός δείκτης ανεργίας» για την Ελλάδα. Αυτός ο δείκτης αντιστοιχεί στο άθροισμα ομάδων πληθυσμού που δεν θεωρούνται άνεργοι σύμφωνα με τους ισχύοντες διεθνείς ορισμούς. Αυτές οι ομάδες περιλαμβάνουν άτομα που συμμετέχουν σε προγράμματα εργασίας, άτομα που δουλεύουν λιγότερες ώρες απ’ ό,τι θα ήθελαν (εμφανής υποαπασχόληση), ανθρώπους που εργάζονται λιγότερο απ’ ό,τι συνήθως για οικονομικούς λόγους και άλλους, οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν αλλά ουσιαστικά δεν αναζητούν κάποια θέση διότι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει. Οι τελευταίοι αποτελούν τους «αποθαρρημένους ανέργους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή