Εβερτ: Δεν υπάρχουν θαυματουργές λύσεις για την ανεργία

Εβερτ: Δεν υπάρχουν θαυματουργές λύσεις για την ανεργία

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Για να μειωθεί η ανεργία δεν υπάρχουν θαυματουργές λύσεις», τονίζει σε δήλωσή του ο τέως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας M. Εβερτ. «H επιδότηση της ανεργίας είναι απλώς και μόνο βραχυπρόθεσμο μέτρο. O εργαζόμενος θέλει δουλειά και όχι να κάθεται περιμένοντας το επίδομα ανεργίας.

Για να μειωθεί η ανεργία θα πρέπει να υπάρχει υψηλός ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ. Και αυτό μπορεί να γίνει με την αύξηση του διαθεσίμου εισοδήματος.

Το διαθέσιμο εισόδημα μπορεί να αυξηθεί με πολλούς τρόπους. Βραχυπρόθεσμα ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος είναι η μείωση της φορολογίας. Υπενθυμίζεται ότι οι φόροι κατά την τελευταία τετραετία αυξήθηκαν σημαντικά και επιβλήθηκαν 28 νέοι φόροι.

Οι άμεσοι φόροι από το 7,2% του ΑΕΠ το1995 έφτασαν στο 9,3% του ΑΕΠ το 2003. H διαφορά αυτή των 2 ποσοστιαίων μονάδων αντιστοιχεί, με βάση τα επίσημα στοιχεία, στο ποσό των 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Συνεπώς, είναι ανάγκη να ληφθούν άμεσα φορολογικά μέτρα, όπως:

– Μείωση των φορολογικών συντελεστών και άρση των αδικιών που έχουν δημιουργηθεί στη φορολογική κλίμακα των φυσικών προσώπων. Διεύρυνση των κλιμακίων του εισοδήματος. Αύξηση των αφορολογήτων ποσών για τα προστατευόμενα τέκνα.

– Αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων με τη μείωση της φορολογίας.

– Μείωση των αφορολογήτων ποσών για τις O.E. και E.E.

– Ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων μέσω της Κεφαλαιαγοράς με τη μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων που είναι εισηγμένες ή πρόκειται να εισαχθούν στο Χρηματιστήριο, από 35% σε 30%.

– Απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων για τις δημόσιες επενδύσεις.

– Χτύπημα της γραφειοκρατίας, που είναι η αιτία της κωλυσιεργίας και παρεμπόδισης των επενδύσεων. Απλούστευση των μεθόδων και διαδικασιών.

– Σημαντική απλοποίηση των φορολογικών δηλώσεων. O φορολογούμενος να συμπληρώνει μόνο τα φορολογικά στοιχεία που μεταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Ολα τα άλλα στοιχεία υπάρχουν στα ηλεκτρονικά αρχεία του υπουργείου Οικονομικών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή