Νέα παρέμβαση Οσβαλντ για την ολοκλήρωση των έργων

Νέα παρέμβαση Οσβαλντ για την ολοκλήρωση των έργων

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα έργα στο συγκρότημα του Ολυμπιακού Σταδίου (η στέγη Καλατράβα, το ποδηλατοδρόμιο και το κολυμβητήριο), το τραμ και ο προαστιακός ανησυχούν τη ΔΟΕ, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Ντένις Οσβαλντ. Μια μικρή ομάδα στελεχών της ΔΟΕ, υπό τον κ. Οσβαλντ και τον κ. Τζ. Φελί, βρέθηκε το τελευταίο διήμερο στην Αθήνα για τον έλεγχο προόδου των ολυμπιακών έργων και των άλλων τομέων της διοργάνωσης.

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής υποστηρίζει στη δήλωσή του ότι «είναι εντυπωσιασμένος από τη συνεχή μεταμόρφωση» της Αθήνας, αλλά προσθέτει πως «απομένει να γίνει πολλή δουλειά« και ότι «είναι κρίσιμο να τηρηθούν οι ημερομηνίες ολοκλήρωσης» των έργων. «Λάβαμε δεσμεύσεις από τους υπουργούς ότι όλα τα έργα θα ολοκληρωθούν εγκαίρως ώστε να γίνουν οι έλεγχοι και οι τελικές παρεμβάσεις πριν από την έναρξη των Αγώνων και θα περιμένουμε να δούμε τα τελικά αποτελέσματα στους επόμενους μήνες», επισημαίνεται στη δήλωση.

Ο κ. Οσβαλντ επανέλαβε και χθες τις γνωστές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού K. Σημίτη και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας K. Καραμανλή σύμφωνα με τις οποίες, η ολυμπιακή προετοιμασία δεν θα επηρεαστεί από την προεκλογική περίοδο. «Δεν υπάρχει χρόνος για να στρέψουμε αλλού το βλέμμα μας», επισημαίνει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «βρισκόμαστε μακριά από το τέλος του σκληρού αγώνα» για την προετοιμασία.

Σε επόμενες συναντήσεις (το κλιμάκιο της ΔΟΕ θα βρίσκεται σε μηνιαία βάση στην Αθήνα) αναμένεται να οριστικοποιηθούν μια σειρά από εκκρεμότητες, όπως το διεθνές κομμάτι της λαμπαδηδρομίας, αλλά και τα σχέδια για διεξαγωγή του αγωνίσματος της σφαιροβολίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της ΔΟΕ εξέφρασαν ανησυχίες και για το θέμα των έργων ενεργειακής επάρκειας (ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο μπλακ άουτ την περίοδο των Αγώνων), ενώ επισήμαναν τις καθυστερήσεις στο έργο διαχείρισης της κυκλοφορίας (η δικτύωση των φωτεινών σηματοδοτών κ.λπ.). Ειδικά για τις καθυστερήσεις στα έργα που συνδέονται με την ενεργειακή επάρκεια, οι αρμόδιοι υποστήριξαν σε χθεσινή σύσκεψη ότι ενδέχεται να μην κατασκευαστεί ο υποσταθμός της ΔΕΗ στον Κορυδαλλό στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τη δημοτική αρχή για την έκταση που θα λάβει η τελευταία ως αντιπαροχή. Καθυστέρηση παρατηρείται και στην κατασκευή του σταθμού υψηλής τάσης στα Βριλήσια.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την πορεία της ολυμπιακής προετοιμασίας, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις του πρωθυπουργού K. Σημίτη. Στη συνέχεια οι αρμόδιοι υπουργοί πρόκειται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στην οποία θα παρουσιαστεί η πρόοδος σε όλους τους τομείς της προετοιμασίας.

Ενα ακόμα ξενοδοχείο δεν πληρούσε τους όρους υγιεινής

Σε άλλα καταλύματα θα διαμείνουν οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στη δοκιμαστική διοργάνωση της πάλης, καθώς διαπιστώθηκε ότι το ξενοδοχείο που θα τους φιλοξενούσε δεν είχε συμμορφωθεί με τους όρους υγιεινής όσον αφορά στη λειτουργία του εστιατορίου. H απόφαση ελήφθη χθες μετά την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων ελέγχων υγιεινής που διενήργησαν οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες στην «Αθήνα 2004». H διοίκηση της τελευταίας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών Αγώνων, αποφάσισε προληπτικά την αλλαγή του καταλύματος των αποστολών. Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ένα ξενοδοχείο δεν συμμορφώνεται με τους όρους υγιεινής. Οι αρμόδιοι, που δυσκολεύονται να ξεχάσουν το κρούσμα σαλμονέλας σε ξενοδοχείο της Νέας Μάκρης, κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών της κωπηλασίας τον περασμένο Αύγουστο, εμφανίζονται εξαιρετικά αυστηροί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή