EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δίκτυο παραδοσιακών ξενώνων από την εταιρεία «Τόπος Α.Ε.»

Δίκτυο παραδοσιακών ξενώνων σε οκτώ επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας σκοπεύει να δημιουργήσει η εταιρεία «Τόπος A.E.», που είναι θυγατρική της Θεμελιοδομής. Οι περιοχές έχουν επιλεχθεί βάσει του φυσικού τους κάλλους και της παράδοσής τους και είναι η Κόνιτσα, τα Μετέωρα, οι Πρέσπες, το Πήλιο, τα Γρεβενά, η Δημητσάνα, η Μεσσηνιακή Μάνη και η Σαμπατίκη Κυνουρίας. Οι οικισμοί θα είναι μέσης δυναμικότητας (50-70 κλινών) με παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής που λειτουργούν και θα φιλοξενούν παραδοσιακά καφενεία και εστιατόρια. H κάθε μονάδα ολοκληρώνεται με εγκαταστασεις εκτέλεσης υπαίθριων δραστηριοτήτων αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Επιπλέον, θα συνδυάζονται με πρότυπα αγροκτήματα όπου θα παράγονται με παραδοσιακό τρόπο πιστοποιημένα τοπικά αγροτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Παραλληλα, η «Τόπος A.E.» προχώρησε στην ίδρυση της εταιρείας «Από τον Τόπο μας» με σκοπό την παραγωγή και διάθεση οικολογικών προϊόντων.

«Επιχειρείτε Χωρίς Σύνορα»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπεργολαβίες, συμφωνίες αντιπροσώπευσης, κοινοπραξίες, τεχνογνωσία, δίκτυα διανομής, εμπορικές συμφωνίες και consortia κατασκευαστικών προγραμμάτων είναι μεταξύ άλλων τα σχέδια πάνω στα οποία καλούνται να συζητήσουν επιχειρήσεις απο την Ε.Ε. και τις ανατολικές χώρες, στο «2ο Επιχειρείτε Χωρίς Σύνορα» που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη 17 και 18 Μαΐου. Η επιχειρηματική συνάντηση που συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό αξιόλογων επιχειρήσεων από τις χώρες της Ε.Ε. (Ελλάδα, Ιταλία Γερμανία, Λουξεμβούργο, Κάτω Χώρες και Ισπανία) και απο τις ανατολικές χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία και Δημοκρατία της Σλοβακίας), αποτελεί συνδιοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφοριών για Επιχειρήσεων (ΕΚΠΕ) του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και του αντίστοιχου φορέα της Βενετίας. Οι«εκθέτριες» (host companies) από την Ελλάδα και την Ιταλία που θα δηλώσουν συμμετοχή (ώς 20 Φεβρουαρίου) και θα επιλεγούν, θα συμπεριληφθούν στον κατάλογο όπου παρουσιάζονται τα προφίλ και το ενδιαφέρον συνεργασίας που δηλώνει η κάθε επιχείρηση. Ο κατάλογος αυτός θα προωθηθεί σε επιχειρήσεις των προεπιλεγμένων κλάδων, για το κλείσιμο των προκαθορισμένων συναντήσεων με τις «επισκέπτριες» (visiting companies). Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις πρέπει ωστόσο να προέρχονται από τους κλάδους της αγροβιομηχανίας, των τροφίμων και των ποτών, του επίπλου και της εσωτερικής διακόσμης, της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας, της υπόδησης, των τεχνολογιών πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή