«Στα σκαριά» ανατιμήσεις φαρμάκων

«Στα σκαριά» ανατιμήσεις φαρμάκων

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιτροπή που θα μελετήσει το θέμα των αυξήσεων στα φάρμακα συγκροτείται με σχετική απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Κίμωνα Κουλούρη, ενώ την ίδια στιγμή πυκνώνουν οι φήμες που φέρουν το υπουργείο να προχωρεί άμεσα σε ανατιμήσεις σε αντίγραφα φάρμακα έως και 7% περίπου. Οπως αναφέρουν πληροφορίες η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, έχει έτοιμη εισήγηση για αυξήσεις σε ορισμένα παλαιά και φθηνά φάρμακα εγχώριας παραγωγής που σήμερα πωλούνται έως 2 ευρώ. Συνολικά στην αγορά κυκλοφορούν περί τα 1.400 φάρμακα, η τιμή των οποίων κυμαίνεται από ένα έως δύο ευρώ. Οι αυξήσεις με βάση την εισήγηση της υπηρεσίας επρόκειτο να συμπεριληφθούν στο πρώτο δελτίο τιμών στην αρχή της χρονιάς.

Ωστόσο, για λόγους καθαρά πολιτικού κόστους κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αντ’ αυτού και δεδομένου ότι ο κ. Κουλούρης έχει δεσμευθεί για αυξήσεις προς την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, αποφάσισε να συσταθεί επιτροπή που θα μελετήσει το θέμα των αυξήσεων και των ενδεχόμενων επιπτώσεών τους. H επιτροπή όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές έχει περιθώριο ενός μήνα να καταθέσει το πόρισμά της. Οπως όμως τονίζουν καλά πληροφορημένες πηγές δεν αποκλείεται στο μεσοδιάστημα να δοθούν αυξήσεις σε 400 αντίγραφα φάρμακα σε ποσοστό απο 3-7%, καθώς οι τιμές των αντίστοιχων πρωτοτύπων έχουν ήδη αυξηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή