Διαχείριση πολυκατοικιών και συγκροτημάτων γραφείων από επαγγελματίες

Διαχείριση πολυκατοικιών και συγκροτημάτων γραφείων από επαγγελματίες

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ανάληψη των καθηκόντων του διαχειριστή της πολυκατοικίας είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν. Πλέον, η ανάληψη αυτών των ευθυνών μπορεί να γίνει από εξειδικευμένες εταιρείες διαχείρισης.

Μία εξ αυτών είναι η Redus, η οποία αναλαμβάνει την ολική διαχείριση κτιρίων, στην οποία περιλαμβάνεται ο τεχνικός έλεγχος και η συντήρηση του κτιρίου. Με τον τρόπο αυτό ένα ακίνητο διατηρείται σε καλή κατάσταση, γεγονός που έχει θετικό αντίκτυπο και στην αξία του. Σύμφωνα με τον διευθυντή διοίκησης της Redus κ. Γ. Κουντουριώτη, η διαχείριση κτιρίων (facilities management) είναι ένας ιδιαίτερα ανεπτυγμένος κλάδος στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και στη χώρα μας έχει εμφανιστεί μόλις τα τελευταία χρόνια. «Οταν αναφερόμαστε σε διαχείριση κτιρίων δεν πρέπει να περιοριζόμαστε στα στενά όρια μιας πολυκατοικίας, καθώς αυτό μπορεί να είναι ένα συγκρότημα πανεπιστημιακών κτιρίων ή συγκρότημα γραφείων», τονίζει ο κ. Κουντουριώτης.

Ο διευθυντής διοίκησης της Redus σημειώνει ότι η διαχείριση ενός κτιρίου από εξειδικευμένη εταιρεία μειώνει ουσιαστικά το λειτουργικό τους κόστος (έως και 20%) καθώς πρωταρχικός στόχος της διαχείρισης είναι η πρόληψη των όποιων φθορών και όχι η επισκευή τους. Παράλληλα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πόλης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Redus συνεργάζεται με το ΥΠΕΧΩΔΕ και τον δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ανάπλασης των προσόψεων των πολυκατοικιών. H εταιρεία αναλαμβάνει το σύνολο των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την υλοποίηση της ανάπλασης, προσφέροντας ευκολίες αποπληρωμής που φθάνουν έως και τις 12 μηνιαίς δόσεις. Σύμφωνα με τον κ. Κουντουριώτη, το κόστος για την ανάπλαση της πρόσοψης μιας κλασικής εξαώροφης πολυκατοικίας ανέρχεται σε γενικές γραμμές μεταξύ 10.000-15.000 ευρώ. «Μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στην εταιρεία μας 60 πολυκατοικίες, αλλά δυστυχώς διαπιστώνω σημαντικό έλλειμμα ενημέρωσης και προώθηση των προγραμμάτων», σημειώνει ο κ. Κουντουριώτης.

Στον κλάδο της διαχείρισης κτιρίων δραστηριοποιείται και η εταιρεία Δανός και Συνεργάτες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Πάνο Δανό, η εταιρεία στοχεύει κυρίως στη διαχείριση επαγγελματικών ακινήτων δημοσίων και ιδιωτικών φορέων και λιγότερο στη διαχείριση πολυκατοικιών. H Δανός και Συνεργάτες έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διαχείριση του Χωριού Τύπου στο Μαρούσι, ενώ συμμετέχει στον διαγωνισμό για τη διαχείριση και του εμπορικού σκέλους του συγκεκριμένου έργου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή