ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οικόπεδο στη Θεσσαλονίκη απέκτησε η εταιρεία «Ξενοδοχεία Χανδρής Α.Ε.»

Σε αγορά οικοπέδου της εταιρείας «Θεμελιοδομή» προχώρησε η εταιρεία «Ξενοδοχεία Χανδρής A.E.» έναντι του ποσού των 8 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για οικόπεδο εμβαδού 4.200 τ.μ. επί της οδού 26ης Οκτωβρίου 42 στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είχε αγοράσει η Θεμελιοδομή το 2001. Το οικόπεδο βρίσκεται στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, μια περιοχή που αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, καθώς δημιουργούνται εμπορικά κέντρα, συγκροτήματα γραφείων, χώροι αναψυχής και διασκέδασης. Το πιθανότερο ενδεχόμενο για την εκμετάλλευση του οικοπέδου από την πλευρά της Χανδρής είναι η ανάπτυξη ενός ακόμα ξενοδοχείου. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει το MetropolitaHotel στην Αθήνα, του Corfu Handris και Dassia Handris στην Κέρκυρα και το Chios Xandris στη Χίο. H δυναμικότητα των τεσσάρων πλήρως ανακαινισμένων ξενοδοχείων της εταιρείας ανέρχεται σε 1.040 δωμάτια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών, η πώληση του εν λόγω οικοπέδου αποτελεί την αρχή μιας ευρύτερης συνεγασίας.

Παράταση μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου

Παρατείνεται μέχρι την 7η Φεβρουαρίου η προθεσμία για την υποβολή προσφορών στον διαγωνισμό της ΓΑΙΑΟΣΕ για την ανάδειξη του αναδόχου της διαχείρισης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης των χώρων της εμπορικής χρήσης του σιδηροδρομικού σταθμού του ΟΣΕ. Πρόκειται για τη δεύτερη παράταση που δίδεται για την υποβολή προσφορών, καθώς η πρώτη που είχε δοθεί εξέπνευσε στις 9 Ιανουαρίου. Το σχέδιο για την εμπορική αξιοποίηση του σιδηροδρομικού σταθμού Αθηνών είναι ένα από τα σημαντικότερα που χειρίζεται η ΓΑΙΑΟΣΕ, θυγατρική εταιρεία του ΟΣΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ που παραμένει αναξιοποίητη επί σειρά ετών. H εμπορική χρήση του σιδηροδρομικού σταθμού των Αθηνών μπορεί να αποφέρει σημαντικά κέρδη στις εμπλεκόμενες εταιρείες, γεγονός που δεν αφήνει ασυγκίνητους τους μεγάλους κατασκευαστές που αναμένεται να συμμετάσχουν στον σχετικό διαγωνισμό.

Το business plaτου πρώην κεραμοποιείου Τσαλαπάτα στον Βόλο

Σήμερα πραγματοποιείται η επίσημη παρουσίαση του business plaγια την ανάπτυξη του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς του πρώην κεραμοποιείου Τσαλαπάτα στον Βόλο. H ομάδα οικονομοτεχνικών συμβούλων που επελέγη από τον Δήμο Βόλου, PriceWaterhouseCoopers και Planning A.E. για την εξεύρεση του αναδόχου ή των αναδόχων που θα αναλάβει τη λειτουργία του κέντρου, ολοκλήρωσε το επιχειρηματικό σχέδιο και το παρουσιάζει σε ειδική εκδήλωση. Το πλινθοκεραμοποιείο κτίστηκε το 1925 και καταλαμβάνει έκταση 22,65 στρεμμάτων μέσα στον αστικό ιστό και περιλαμβάνει συγκρότημα βιομηχανικών κτιρίων 7.600 τ.μ. και υπόστεγους χώρους 4.900 τ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή