Μεγάλες προσδοκίες για πετρέλαιο στην Καβάλα

Μεγάλες προσδοκίες για πετρέλαιο στην Καβάλα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσδοκίες για υψηλά κοιτάσματα πετρελαίου στην περιοχή της Καβάλας δημιουργούν τα πρώτα αποτελέσματα της γεώτρησης που ολοκληρώθηκε στην περιοχή Καλληράχη της Καβάλας. Με ανακοίνωσή της η εταιρεία Regal Petroleum Plc, που ελέγχει το 57,69% της Kavala Oil, αναφέρεται στην πιθανότητα επιβεβαίωσης των εκτιμήσεων για διαπιστωμένα αποθέματα ύψους 227 εκατ. βαρελιών. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, πριν από τη γεώτρηση, εμπειρογνώμονες εκτιμούσαν τα αποθέματα της Καλληράχης στα 227 εκατ. βαρέλια πετρελαίου. «Τα αρχικά αποτελέσματα των ερευνών θα επιβεβαιώσουν την πεποίθηση της διοίκησης για τις μεγάλες δυνατότητες της Καλληράχης», τονίζεται στην ανακοίνωση της Regal. Προς το παρόν, θετικά λειτούργησε η είδηση στην τιμή της μετοχής της εταιρείας στο Λονδίνο, η οποία ενισχύθηκε χθες κατά 33% και στα επίπεδα-ρεκόρ των 180 πενών, με τη χρηματιστηριακή αξία της Regal να διαμορφώνεται στα 180 εκατομμύρια στερλίνες.

Το κόστος γεώτρησης και ερευνών διατηρείται στο πλαίσιο του προβλεπομένου προϋπολογισμού, χρηματοδοτούμενο από πιστώσεις της Regal προς την Kavala Oil, την οποία ελέγχει σε ποσοστό 57,69%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή