Ανέφικτο το πρόγραμμα Σταθερότητας της Ελλάδας

Ανέφικτο το πρόγραμμα Σταθερότητας της Ελλάδας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Y περαισιόδοξο και ανεφάρμοστο χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το επικαιροποιημένο πρόγραμμα Σταθερότητας της χώρας για την περίοδο μέχρι το 2006, το οποίο κατά τις Βρυξέλλες βασίζεται σε επισφαλείς προβλέψεις για την πορεία μιας οικονομίας που αρχίζει να παραπαίει υπό το βάρος των ανεξέλεγκτων δαπανών, των ογκούμενων ελλειμμάτων, του δημοσίου χρέους και του πάντα απειλητικού πληθωρισμού.

Ειδικά για το έλλειμμα, που η κυβέρνηση προβλέπει ότι θα μειωθεί σε 1,2% του ΑΕΠ φέτος, η δε Επιτροπή θεωρεί ότι όταν υπάρξουν ολοκληρωμένα στοιχεία θα αποδειχθεί ότι το έλλειμμα ήταν υψηλότερο του προβλεφθέντος για το 2003 και ακόμη χειρότερο το 2004. Επιπλέον δε, αντί να αναθεωρεί προς τα κάτω την πρόβλεψή της πως αυτό θα φθάσει το 2,4%, εκφράζει την εκτίμηση ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αυτό να αποδειχθεί ακόμα υψηλότερο, ίσως δε να υπερβεί και το ανώτατο όριο του 3% που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Οι ξένοι επενδυτές δεν θέλουν την Ελλάδα

Ανεπιθύμητη παραμένει για τους ξένους επενδυτές η Ελλάδα, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος. Τον Νοέμβριο του 2003, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, σημειώθηκαν εκροές κεφαλαίων (από ξένες επενδύσεις στη χώρα) ύψους 303 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή