Φόρος… άγνοιας και για παραγραφείσες υποθέσεις

Φόρος… άγνοιας και για παραγραφείσες υποθέσεις

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην άγνοια των φορολογουμένων αποβλέπουν πλέον οι φορολογικές υπηρεσίες, ζητώντας την καταβολή φόρων για υποθέσεις που έχουν παραγραφεί. Σε δεκάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες έχουν αποσταλεί από τις αρχές Ιανουαρίου ειδικά σημειώματα για την περαίωση των χρήσεων 1993-1997, έτη τα οποία έχουν παραγραφεί σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Ο νόμος είναι σαφής και μόνο στην περίπτωση που είχαν αποσταλεί σημειώματα περαίωσης πριν από το τέλος του 2003 θα είχε δικαίωμα το υπουργείο Οικονομικών να τους κοινοποιήσει φύλλα ελέγχου.

Ο ελεγκτικός μηχανισμός αναμένεται να επαναδραστηριοποιηθεί μετά το πέρας των εθνικών εκλογών, με εξαίρεση τις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 75 εκατομμυρίων δραχμών οι οποίες δεν έχουν περαιώσει τις χρήσεις 1993-1998 για τις οποίες ο έλεγχος θα συνεχιστεί μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου.

Μέτρα για τις ΜΜΕ

Φορολογικά μέτρα υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξήγγειλε ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, μιλώντας χθες στην Αρτα. Μεταξύ αυτών, η φορολογία με βάση το βιβλίο αγορών για τις επιχειρήσεις που έχουν ετήσιες αγορές έως και 100.000 ευρώ, η μείωση της φορολογίας για O.E., E.E. και ατομικές επιχειρήσεις που συγχωνεύονται, καθώς και για τους συνεταιρισμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή