Online συνεργασία Ελλάδας – Λιβάνου

Online συνεργασία Ελλάδας – Λιβάνου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνητικό Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΕΒ) και του αντίστοιχου Συνδέσμου του Λιβάνου για την παροχή online πληροφοριών που ενδιαφέρουν τις εταιρείες μέσω σύνδεσης των ιστοσελίδων τους, την οργάνωση ημερίδων και σεμιναρίων, τη διευκόλυνση επιχειρηματιών να εντοπίσουν συνεταίρους.

Ο ΣΕΒ

Το συμφωνητικό υπεγράφη στον Λίβανο όπου μετέβη το διάστημα 21 – 23 Ιανουαρίου επιχειρηματική αποστολή του ΣΕΒ, παράλληλα με την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. K. Στεφανόπουλου. Οπως ανακοίνωσε ο ΣΕΒ, στις συναντήσεις με την τοπική επιχειρηματική κοινότητα διαπιστώθηκε το πλεονέκτημα που προσφέρει ο Λίβανος ως γέφυρα για τη δραστηριοποίηση ελληνικών εταιρειών σε 22 αραβικές χώρες που αντιστοιχούν σε 200 εκατ. καταναλωτές, όπου τα ελληνικά προϊόντα μπορούν να έχουν καλύτερη πρόσβαση μέσω συνεργασιών με λιβανέζικες επιχειρήσεις.

Εμπορικές ευκαιρίες

Ειδικότερα, τονίστηκαν οι ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν στο προσεχές μέλλον από την προοπτική ανοικοδόμησης του Ιράκ. H ανάγκη των τοπικών εταιρειών για βελτίωση ποιότητας προϊοντων και υπηρεσιών προσφέρει σημαντικές, επενδυτικές και εμπορικές ευκαιρίες. Τομείς όπου εντοπίζονται αυτές είναι οι κατασκευές, οι τηλεπικοινωνίες, τα ενεργειακά δίκτυα, ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός, τα τρόφιμα, καθώς και ο τουρισμός. Πλεονέκτημα αποτελεί επίσης σύμφωνα με τον ΣΕΒ η συμφωνία σύνδεσης Λιβάνου – Ευρωπαϊκής Ενωσης, η προστασία ξένων επενδύσεων, το σύχγρονο τραπεζικό σύστημα και το υψηλό επίπεδο μόρφωσης και ικανοτήτων του στελεχικού δυναμικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή