Βολές Ν.Δ. κατά κυβέρνησης για την απορρόφηση των πόρων του Γ΄ ΚΠΣ

Βολές Ν.Δ. κατά κυβέρνησης για την απορρόφηση των πόρων του Γ΄ ΚΠΣ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα στοιχεία για τις απορροφήσεις των πόρων του Γ΄ ΚΠΣ εμφανίσθηκε να αμφισβητεί χθες η Νέα Δημοκρατία. Τα στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γ. Αλογοσκούφης και Αρ. Τσιπλάκος σε χθεσινή τους ανακοίνωση επισημαίνουν ότι οι απορροφήσεις μέχρι 31/12/2003 ανήλθαν στο 22,6% αντί του 30% που ισχυρίζεται το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Ειδικότερα κατά τη Νέα Δημοκρατία απορροφήθηκαν στο διάστημα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2003 περίπου 7,1 δισ. ευρώ από τα 31,57 δισ. ευρώ που είναι η συνολική δημόσια δαπάνη για το Γ΄ ΚΠΣ (2000-2006).

Ακόμα τα δύο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ζητούν από τον κ. Πάχτα να παραδώσει το προσωπικό του αρχείο, σχετικά με την πορεία του ΚΠΣ.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: «Επειδή το 2004, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, είναι το έτος που πρέπει να καλυφθούν οι μέχρι τούδε καθυστερήσεις και για τον λόγο αυτόν δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ημέρα, επιβάλλεται -αν ακόμα υπάρχει κυβέρνηση- να ενεργοποιηθούν, μετά την παραίτηση του κ. Πάχτα, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας υπό την άμεση εποπτεία του κ. Χριστοδουλάκη για να μη χειροτερέψει η κατάσταση μέχρι τις εκλογές και προστεθούν νέα προβλήματα.

Επισημαίνουμε ότι ακόμη και για τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα απαιτείται τιτάνια προσπάθεια από τη νέα κυβέρνηση της 8ης Μαρτίου για να περιορισθούν οι κίνδυνοι απώλειας χρημάτων στον πρώτο απολογισμό που θα γίνει στις 31.12.2004.

Η Νέα Δημοκρατία, επανειλημμένα και έγκαιρα, είχε επισημάνει τα προβλήματα αυτά και τη δυσμενή πορεία του Γ΄ ΚΠΣ, όπως τελικά διαμορφώθηκε, αλλά η κυβέρνηση αντιμετώπιζε τις επισημάνσεις της με τη γνωστή αλαζονεία και καθεστωτική νοοτροπία, παρουσιάζοντας κάθε φορά παραπλανητική εικόνα της πορείας του Γ΄ ΚΠΣ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή