Ξέσπασμα B. Παπανδρέου κατά TEE

Ξέσπασμα B. Παπανδρέου κατά TEE

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε άλλο παρά προεκλογική, με την έννοια των χαμηλών τόνων και των προσεκτικών διατυπώσεων, ήταν η χθεσινή παρουσία της υπουργού Περιβάλλοντος κ. Βάσως Παπανδρέου στην κοπή της πίτας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Απαντώντας στην τοποθέτηση του προέδρου του TEE κ. Γ. Αλαβάνου για απουσία διαλόγου, σχέσεις «που δεν ήταν οι αγαστότερες» αλλά και για κριτική της υπουργού «που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν άδικη και μη σύννομη», η κ. Παπανδρέου επετέθη στο Επιμελητήριο συνοψίζοντας την κριτική που αποσπασματικά έχει διατυπώσει το τελευταίο διάστημα. Εμφανώς εκνευρισμένη, έκανε λόγο για κωλυσιεργία εκ μέρους του Επιμελητηρίου αλλά και για απώλεια του χαρακτήρα του, υπογραμμίζοντας:

– H συνεισφορά του TEE δεν είναι με την ίδια ένταση και αποτελεσματικότητα που είχε πριν από μερικά χρόνια? θα θέλαμε ένα Επιμελητήριο πιο αποτελεσματικό.

– Δεν μπορώ να δεχθώ τον διάλογο για τον διάλογο, πρέπει κάποια στιγμή να ολοκληρώνεται και να οδηγεί σε αποφάσεις.

– Το Επιμελητήριο είναι τεχνικός σύμβουλος της χώρας, δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο του τεχνικού κόσμου? υπάρχουν οι σύλλογοι που έχουν αυτόν τον ρόλο.

Αφορμή για σκληρή κριτική από την υπουργό προς το Επιμελητήριο αποτέλεσαν και άλλα δύο ζητήματα, ο χρόνος υλοποίησης του νέου θεσμικού πλαισίου για τις μελέτες στα ιδιωτικά έργα, αλλά και τα επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου. Απαντώντας στην κριτική του TEE για το νέο θεσμικό πλαίσιο περί μελετών αλλά και στο αίτημα που έθεσε ο κ. Αλαβάνος για παράταση στο χρόνο εφαρμογής του (αρχές Μαρτίου), η κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι όταν ανέλαβε το ΥΠΕΧΩΔΕ υπήρχαν 15 προσχέδια νομοθετικής ρύθμισης για το θέμα, χωρίς κανένα να προωθηθεί στη Βουλή. «Εχουμε μάλιστα και καταδίκη από την Ευρωπαϊκή Ενωση για το θέμα και αποφάσισα ότι επιτέλους, θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία. Οι φορείς θεωρούν ότι η πολιτική ηγεσία θα πρέπει να συμφωνεί απολύτως με τις απόψεις τους».

Ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα, η κ. Παπανδρέου επέρριψε -εμμέσως πλην σαφώς- ευθύνες στο Τεχνικό Επιμελητήριο για τη μη αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στο 30% των τεχνικών που αποφοίτησαν από ανώτατες σχολές, αναφερόμενη στις αντιδράσεις του Επιμελητηρίου και του Πολυτεχνείου για την αναγνώριση επαγγελματικών τομέων στους αποφοίτους TEI αλλά και τους πτυχιούχους ξένων πανεπιστημίων. Κατά τ’ άλλα, η κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκε κανονικά και με τον πλέον επίσημο τρόπο, από τον πρόεδρο της Βουλής κ. Απόστολο Κακλαμάνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή