Ακης: «Φυσιολογικές» αυξομειώσεις στις τιμές των οπωροκηπευτικών

Ακης: «Φυσιολογικές» αυξομειώσεις στις τιμές των οπωροκηπευτικών

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φυσιολογικές» χαρακτηρίζει τις αυξομειώσεις που εμφανίζονται από καιρό σε καιρό στην αγορά των οπωροκηπευτικών ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να καταστούν περισσότερο ανταγωνιστικά τα ελληνικά προϊόντα.

«Οι ελληνικές αγορές θα στηρίζονται από ελληνικά προϊόντα, μόνον στο βαθμό που αυτά τα προϊόντα μπορούν να προσφέρονται με ανταγωνιστικές τιμές», τόνισε ο κ. Τσοχατζόπουλος προσθέτοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος τα εισαγόμενα προϊόντα «να παρέμβουν και να υποκαταστήσουν τα ελληνικά προϊόντα στην αγορά». Θεωρεί κρίσιμο θέμα τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων στην αγορά καθώς και το σταθερό και διαρκή διάλογο με το υπουργείο προκειμένου να διαμορφωθούν πραγματικά όροι ανταγωνισμού στην αγορά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εκτιμά ότι μέχρι σήμερα ο διάλογος είχε αποτελέσματα στη διαμόρφωση των τιμών στην αγορά. «Τα στοιχεία του πληθωρισμού για τη χρονιά 2003 μιλούν από μόνα τους», είπε, «όλοι προσπάθησαν να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες ανταγωνιστικές τιμές με συνέπεια ο πληθωρισμός να κινηθεί κάτω από το 3,4% μέσο όρο».

Στην ομιλία του κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι το τρίπτυχο διαφάνεια, ενημέρωση και διάλογος είναι η βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία της οικονομίας και των αγορών.

Αφού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη για ενεργότερο ρόλο των πολιτών, τόνισε ότι το Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή θα πρέπει να καταλήξει στο επόμενο διάστημα σε συγκεκριμένες αποφάσεις σχετικά με την αναβάθμιση των όρων λειτουργίας του καταναλωτικού κινήματος και των καταναλωτικών οργανώσεων.

Επόμενοι στόχοι, όπως είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος, είναι η δημιουργία του Συνηγόρου του Καταναλωτή καθώς και η αναζήτηση φόρμουλας για την ενίσχυση των καταναλωτικών οργανώσεων. Ωστόσο τούτα, όπως ανέφερε, μετατίθενται για την περίοδο μετά τις εκλογές. Αλλωστε και η επόμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου. Λογικά τότε το Συμβούλιο θα πρέπει να παρουσιάσει και συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του καταναλωτικού κινήματος. Αντίστοιχη εισήγηση θα ετοιμασθεί και από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή