ΣΗΜΕΡΑ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κομισιόν καθησυχάζει Volkswagen

Μέχρι… νεωτέρας αναβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη λήψη απόφασης για το εάν θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Βερολίνου, το οποίο επιμένει στην ισχύ ενός νόμου που προστατεύει τη Volkswageαπό προσπάθειες επιθετικής εξαγοράς της. Οι Βρυξέλλες υποστηρίζουν ότι ο νόμος αυτός παραβιάζει τις κοινοτικές αρχές περί ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων, και δη επενδυτικών. H γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο νόμος αυτός προστατεύει τις θέσεις εργασίας στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης. Μεγάλος κερδισμένος, μέχρι στιγμής, ο εικονιζόμενος, διευθύνων σύμβουλος της VW, Μπερντ Πισετσρίντερ.

Εικονικό «λουκέτο» Beauty Form

Για τη γνωστή μέθοδο εικονικής διακοπής των εργασιών καταγγέλλει η ΓΣΕΕ την εταιρεία Beauty Form, που δραστηριοποιείται στο χώρο των κέντρων αισθητικής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Συνομοσπονδία, η εταιρεία προχώρησε στην απόλυση 150 εργαζομένων χωρίς να καταβάλει τα δεδουλευμένα. Για το θέμα η ΓΣΕΕ ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δ. Ρέππα. Επίσης, ζήτησε από τα υπουργεία Αναπτυξης και Υγείας να παρέμβουν άμεσα, προκειμένου να ελέγξουν τις άδειες λειτουργίας, καθώς και θέματα καταναλωτικής πίστης που σχετίζονται με την εξαπάτηση πελατών. H υπόθεση αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα ανάλογων φαινομένων που ήλθαν στην επιφάνεια το 2003 με την εταρεία Beauty & Diet.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή