Παρεμπόριο και παράνομες εισαγωγές ταλανίζουν την αργυροχρυσοχοΐα

Παρεμπόριο και παράνομες εισαγωγές ταλανίζουν την αργυροχρυσοχοΐα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεπωλήσεις, παράνομες εισαγωγές και παρεμπόριο παραμένουν τα βασικά προβλήματα του κλάδου αργυροχρυσοχοΐας. Εκπρόσωποι του κλάδου από κοινού με τον διευθύνοντα σύμβουλο του EOMMEX, κ. Δημήτριο Καραχάλιο, σε συνέντευξη Τύπου χθες, με αφορμή τη 17η Πανελλήνια Εκθεση Χρυσός – Ασήμι 2004 στις 6-9 Φεβρουαρίου, κάλεσαν για μία ακόμη φορά την Πολιτεία να περέμβει για την επίλυση των προβλημάτων και την εξυγίανση της αγοράς.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚΑ (Ελληνικό Κέντρο Αρχυροχρυσοχοΐας) και πρόεδρος του Συνδέσμου Κατασκευαστών κ. M. Πυργαρούσης, το 30% των προϊόντων που διακινούν τα καταστήματα προέρχεται από παράνομες εισαγωγές, το 30% αντιπροσωπεύει εισαγόμενα νόμιμα προϊόντα και μόνο το 40% προέρχεται από την εγχώρια παραγωγή.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΚΑ, κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη έμφαση που θα πρέπει να δώσει ο κλάδος το τρέχον έτος λόγω της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού όπως είπε το 60% των πωλήσεων απευθύνεται σε τουριστικούς επισκέπτες της χώρας μας.

Η έκθεση Χρυσός – Ασήμι θα διεξαχθεί φέτος στο Κέντρο MEK της Παιανίας, στην οποία θα συμμετάσχουν 400 συνολικά εκθέτες. Στον κλάδο ο οποίος έχει ιστορία πέντε χιλιάδων ετών δραστηριοποιούνται 2.300 εργαστήρια κατασκευής, 7,5 χιλιάδες καταστήματα διάθεσης, ενώ απασχολεί άμεσα ή έμμεσα 40.000 εργαζόμενους.

Από την πλευρά του EOMMEX ο κ. Δ. Καραχάλιος τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης των δυνατοτήτων που υπάρχουν για μεγέθυνση των μικρών επιχειρήσεων του κλάδου. Εκτίμησε ότι θα πρέπει να υπάρξουν συνέργειες τόσο στον τομέα των πρώτων υλών όσο και στην παραγωγή και διάθεση των προϊόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή