Οι συνοδοί απέναντι στα MAT… και οι πιλότοι ζητούν αεροπλάνα

Οι συνοδοί απέναντι στα MAT… και οι πιλότοι ζητούν αεροπλάνα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ ο κλάδος των ιπταμένων συνοδών και φροντιστών βρίσκεται σε πλήρες εργασιακό αδιέξοδο διανύοντας την 63η ημέρα απεργίας, ένας άλλος κλάδος, αυτός των πιλότων, απόλυτα ενταγμένος στα νέα οικονομικά πλάνα της εταιρείας, ζητεί τη μεγέθυνση του στόλου τη στιγμή που η εταιρεία πλήττεται άμεσα από τη χαμηλή πληρότητα των αεροσκαφών, κάτι που παρατηρήθηκε ακόμη και κατά την περίοδο των εορτών. Συγκεκριμένα, η ΕΧΠΑ (πιλότοι της O.A.) ζητεί την ενοικίαση 10-11 αεροσκαφών για την καλύτερη λειτουργία της νέας εταιρείας, δεδομένου ότι το κόστος της έχει μειωθεί στο ελάχιστο δυνατόν και η έλλειψη αεροσκαφών δημιουργεί κίνδυνο ζημιών στην εταιρεία. Αντίθετα, κάθε προσπάθεια συμβιβαστικής λύσης για το αδιέξοδο της ΕΙΣΦ πέφτει στο κενό, αφού ούτε το ωράριο εργασίας ούτε η σύνθεση των πληρωμάτων ούτε τα οικονομικά αιτήματα φαίνεται να επιλύονται.

Χθες το μεσημέρι, μάλιστα, οι διμοιρίες των MAT επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο, κάνοντας αναίτια χρήση βίας όταν προσπάθησαν να απωθήσουν τους απεργούς της Ενωσης Ιπταμένων Συνοδών και Φροντιστών και να μην τους επιτρέψουν να μπουν στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών για να προστατευθούν από την καταρρακτώδη βροχή. Ολα άρχισαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, όταν είχε ολοκληρωθεί η ατελέσφορη -για άλλη μια φορά- συνάντηση του προεδρείου της ΕΙΣΦ με τον υπουργό και επεχειρείτο να ενημερωθούν οι συγκεντρωμένοι απεργοί (150 περίπου άτομα). Ομως η δυνατή βροχή τους έκανε να αναζητήσουν στέγη κι έτσι επεδίωξαν να περάσουν την πόρτα του υπουργείου μέχρι να περάσει η μπόρα. Τότε, δύο διμοιρίες των MAT εμφανίστηκαν ξαφνικά και άρχισαν με σπρωξιές και δακρυγόνα να τους απωθούν. Τα μέλη της ΕΙΣΦ αιφνιδιάστηκαν και μη μπορώντας να κάνουν διαφορετικά, υποχώρησαν στον εκτός υπουργείου χώρο, όπου και παρέμειναν μέχρι αργά το μεσημέρι. Σήμερα οργανώνουν συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην Ομόνοια, προκειμένου να πραγματοποιήσουν πορεία προς τη ΓΣΕΕ για να «υπενθυμίσουν» στον κ. Πολυζωγόπουλο όλα όσα δήλωσε ενώπιον του κ. Βερελή, ότι δηλαδή «δεν πρόκειται να δεχθεί μείωση των μισθών των εργαζομένων κατά 25%».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή