M. Εβερτ: Ερευνα για δάνειο ATE προς την Intersat

M. Εβερτ: Ερευνα για δάνειο ATE προς την Intersat

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες η Αγροτική Τράπεζα παραχώρησε δάνειο ύψους 7,34 εκατ. ευρώ στην Intersat, συμφερόντων Γ. Μπατατούδη, ζητεί ο τέως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτ. Εβερτ με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε χθες.

Ο κ. Εβερτ υποστηρίζει πως η υπό πτώχευση Intersat έλαβε υπέρογκο δάνειο από την Αγροτική Τράπεζα, παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Κατά τον κ. Εβερτ θα πρέπει να διερευνηθεί με ποια λογική και με ποιες διασφαλίσεις η Αγροτική χορήγησε δάνειο στον Ομιλο Μπατατούδη στα τέλη του 2000, προκειμένου να στηρίξει τη μετοχή της Intersat στο X.A.

H Intersat, που αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες «φούσκες» της Σοφοκλέους κατά την περίοδο της χρηματιστηριακής ευφορίας και είχε λάβει από την κυβέρνηση άδεια για την παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης, ανακοίνωσε προχθές ότι με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών τίθεται σε καθεστώς πτώχευσης.

Ο βασικός μέτοχος της εταιρείας κ. Γ. Μπατατούδης βρίσκεται στο στόχαστρο τόσο των εισαγγελικών αρχών, όσο και του ΣΔΟΕ. Επειτα από έλεγχο του τελευταίου προέκυψε ότι ο επιχειρηματίας «ενθυλάκωσε» περί τα 23,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Ομίλου Intersat.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή