ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγορά οικοπέδου από «Τόπος A.E.», «Ηλέκτρα» και «Αίθρα Αναπτυξιακή»

Στην εξ αδιαιρέτου αγορά οικοπέδου σε ποσοστό 35% με τις εταιρείες ΓΕΚΑ και «Ηλέκτρα» (Πειραιώς Real Estate) προχώρησε πρόσφατα η «Αίθρα Αναπτυξιακή», θυγατρική εταιρεία της ΔΙΕΚΑΤ Ελληνικές Κατασκευές. Πρόκειται για έκταση 47,8 στρεμμάτων στον Αγιο Στέφανο Αττικής το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη οικιστικού συγκροτήματος και μονάδας εμπορικών χρήσεων συνολικής επιφάνειας περίπου 25.000 τ.μ. Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε 30 εκατ. ευρώ, ενώ η ολοκλήρωση του σχεδίου τοποθετείται χρονικά στα τέλη του 2005.

Το πρόγραμμα εξυγίανσης της «Κεραμεία Αλλατίνη»

Το πρόγραμμα εξυγίανσής της γνωστοποίησε η εταιρεία «Κεραμεία Αλλατίνη» προς τις χρηματιστηριακές αρχές μετά την απόκτηση του 47,55% από τον κ. Κ. Κώτσια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, μεταξύ των βασικών πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν για τη γενικότερη βελτίωση της οικονομικής της κατάστασης περιλαμβάνεται και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της. Τα ιδιόκτητα αστικά ακίνητα της εταιρείας είναι ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας και έχουν εκτιμηθεί από αναγνωρισμένο οίκο στο ποσόν των 72 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της εταιρείας θα αναθέσει την καταγραφή όλων των ενεργειών που απαιτούνται για να καταστούν τα ακίνητα της εταιρείας αξιοποιήσιμα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης θα διερευνήσει την πιθανή απόδοση από μια τέτοια αξιοποίηση σε συγκεκριμένη βάση προκειμένου να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις. Στο ίδιο πλαίσιο θα εξετασθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες εταιρείες, κυρίως του κατασκευαστικού κλάδου, για την αξιοποίηση των ακινήτων.

Δίκτυο παραδοσιακών

ξενώνων από την «Τόπος Α.Ε.»

Δίκτυο παραδοσιακών ξενώνων σε οκτώ επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας σκοπεύει να δημιουργήσει η εταιρεία «Τόπος A.E.», που είναι θυγατρική της εταιρείας «Θεμελιοδομή». Οι περιοχές έχουν επιλεγεί βάσει του φυσικού τους κάλλους και της παράδοσής τους και είναι η Κόνιτσα, τα Μετέωρα, οι Πρέσπες, το Πήλιο, τα Γρεβενά, η Δημητσάνα, η Μεσσηνιακή Μάνη και η Σαμπατική Κυνουρίας. Οι οικισμοί θα είναι μέσης δυναμικότητας (50-70 κλινών) με παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής, που λειτουργούν και θα φιλοξενούν παραδοσιακά καφενεία και εστιατόρια. H κάθε μονάδα ολοκληρώνεται με εγκαταστάσεις εκτέλεσης υπαίθριων δραστηριοτήτων αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. Επιπλέον, θα συνδυάζονται με πρότυπα αγροκτήματα όπου θα παράγονται με παραδοσιακό τρόπο πιστοποιημένα τοπικά αγροτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Παράλληλα, η «Τόπος A.E» προχώρησε στην ίδρυση της εταιρείας «Από τον Τόπο μας» με σκοπό την παραγωγή και διάθεση οικολογικών προϊόντων. Αρχικά δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη δίκτυο καταστημάτων πώλησης πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων και αναμένεται ότι τα δύο πρώτα καταστήματα θα λειτουργήσουν τον Απρίλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή