Εξυγίανση, επενδύσεις, απασχόληση

Εξυγίανση, επενδύσεις, απασχόληση

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οικονομικό πρόγραμμα, που αποβλέπει στην αύξηση της απασχόλησης, τη μείωση της ανεργίας αλλά και τη διατήρηση ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ πάνω από 5% το χρόνο, ανακοινώνει μεθαύριο Τρίτη, σε ειδική εκδήλωση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλής και ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού και προγράμματος κ. Γ. Σουφλιάς. H έμφαση δίνεται στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που θα προκύψουν από την απελευθέρωση μεγάλων αγορών, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων αλλά και την προώθηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων από το Δημόσιο και τους ιδιώτες.

Στο πρόγραμμα ενώ καθορίζονται συγκεκριμένοι στόχοι σε κάθε τομέα, αποφεύγεται η παροχολογία καθώς θεωρείται ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για εύκολες υποσχέσεις. Αλλωστε επαναλαμβάνεται η εξαγγελία περί πλήρους δημοσιονομικής καταγραφής, δέσμευση που έχει αναλάβει η Νέα Δημοκρατία για να καταδείξει ποια είναι η πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. H καταγραφή της πραγματικότητας όσον αφορά τη δημοσιονομική διαχείριση θεωρείται αναγκαία και ως μέτρο που αποβλέπει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών στην εικόνα της ελληνικής οικονομίας.

Στο πρόγραμμα περιγράφονται οι στόχοι που αφορούν την απελευθέρωση των αγορών και την αποκρατικοποίηση των μεγάλων κρατικών οργανισμών, αλλά και η ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης με τη δημιουργία Αναπτυξιακών Οργανισμών, σε κάθε περιφέρεια. Οσον αφορά την φορολογία, προβλέπεται μείωση των συντελεστών για το φόρο εισοδήματος τόσο των εταιρειών όσο και των φυσικών προσώπων. Προβλέπεται επίσης η καθιέρωση φορολογικών κινήτρων με τα οποία θα ενισχύονται επενδυτικές πρωτοβουλίες. Οι φορολογικοί έλεγχοι θα απλοποιηθούν ενώ θα καθιερωθεί σταθερό φορολογικό σύστημα με ορίζοντα τετραετίας και πλήρη κωδικοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή