Στο 2% η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Οκτώβριο του 2003

Στο 2% η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Οκτώβριο του 2003

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κατά 2% σημείωσε, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο του 2003 η βιομηχανική παραγωγή, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος (ΕΣΥΕ).

Από τα στοιχεία της ΕΣΥΕ προκύπτει ακόμα ότι ο Γενικός Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων, Βιομηχανίας, Ηλεκτρισμού – Φυσικού Αερίου – Νερού αυξήθηκε κατά 3,9% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2002.

Τούτο, όπως διευκρινίζει η ΕΣΥΕ, είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί στο διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2003 ο Γενικός Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων, Βιομηχανίας, Ηλεκτρισμού – Φυσικού Αερίου – Νερού κατά 1,7%, έναντι αύξησης 1,4% που είχε σημειωθεί στο πρώτο εννεάμηνο του έτους. H αύξηση κατά 3,9% του Γενικού Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων, Βιομηχανίας, Ηλεκτρισμού – Φυσικού Αερίου – Νερού προήλθε από τις παρακάτω μεταβολές των δεικτών:

– Ο Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων παρουσίασε αύξηση κατά 2,5%.

– Ο Δείκτης Παραγωγής Βιομηχανίας αυξήθηκε κατά 2%. Η πορεία του συγκεκριμένου δείκτη επηρεάστηκε κατά κύριο λόγο από την αύξηση των δεικτών των παρακάτω επιμέρους κλάδων: Τροφίμων – Ποτών, χημικών προϊόντων, βασικών μετάλλων και κατασκευή τελικών προϊόντων εκ μετάλλου.

– Ο Δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού – Φυσικού Αερίου – Νερού αυξήθηκε κατά 9,5%. H συγκεκριμένη μεταβολή οφείλεται στη σημαντική αύξηση που καταγράφεται στην παραγωγή και διανομή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ακόμα η ΕΣΥΕ προκύπτει ότι η εξέλιξη της πορείας του μέσου όρου των παραπάνω δεικτών, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2003 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2002, είναι η ακόλουθη:

– Ο Γενικός Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων, Βιομηχανίας, Ηλεκτρισμού – Φυσικού Αερίου – Νερού παρουσιάζει αύξηση κατά 1,7%

– Ο Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων παρουσιάζει μείωση κατά 5,7%

– Ο Δείκτης Παραγωγής Βιομηχανίας παρουσιάζει μείωση κατά 0,3%

– Ο Δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού – Φυσικού Αερίου – Νερού παρουσιάζει αύξηση κατά 8,1%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή