Συλλαλητήριο των εργαζομένων στη ναυτιλιακή εταιρεία ROC

Συλλαλητήριο των εργαζομένων στη ναυτιλιακή εταιρεία ROC

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μείζον πρόβλημα για την απασχόληση στον χώρο της ναυτιλίας ενδέχεται να εξελιχθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εταιρεία ROC, συμφερόντων των κ. Αν. Ποταμιάνου και Λοΐζου. Καθώς ο χώρος της ελληνικής ναυτιλίας στον τομέα του τουρισμού και της κρουαζιέρας δέχεται ισχυρές ανταγωνιστικές πίεσεις, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η προστασία των θέσεων απασχόλησης αυτήν την περίοδο. Πίεση σε αυτήν την κατεύθυνση άσκησαν χθες, με συλλαλητήριο, έξω από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων οι εργαζόμενοι στη ναυτιλιακή εταιρεία ROC. H κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ). Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σε συνάντηση που είχαν με τη γενική γραμματέα του υπουργείου κ. Ιωαν. Πανοπούλου ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να συγκληθεί τριμερής με τον εργοδότη και τα συναρμόδια υπουργεία (Οικονομίας, Εμπορικής Ναυτιλίας και Εργασίας). Αντικείμενο της τριμερούς θα είναι τα προβλήματα της ναυτιλίας στον τομέα της κρουαζιέρας και η κρίση που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το συνδικάτο, υπογραμμίζει ότι η εταιρεία ROC «η μοναδική ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται σε αυτόν τον τομέα, διατηρώντας ελληνικά πληρώματα με ελληνική σημαία, βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πτώχευση». Επίσης, η εταιρεία έθεσε σε αναγκαστική άδεια (άδεια άνευ αποδοχών για 45 ημέρες) 160 εργαζόμενους που απασχολούνται στα γραφεία της. Προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο απολύσεων, ο Σύνδεσμος ζητεί την προσωρινή ενίσχυση και πρωτίστως την ασφαλιστική κάλυψη των 160 εργαζομένων για το χρονικό διάστημα της διαθεσιμότητας,

Από τη χθεσινή συνάντηση δεν προέκυψε συγκεκριμένη δέσμευση. Για το θέμα, ο ΠΑΣΕΝΤ θα δώσει αύριο συνέντευξη Τύπου, ενώ σχετική ερώτηση κατέθεσε και ο βουλευτής του Συνασπισμού κ. Παν. Λαφαζάνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή