ΣΗΜΕΡΑ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιταλία: νομοσχέδιο… κατά σκανδάλων

Ενέκρινε χθες το υπουργικό συμβούλιο στη Ρώμη το σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση του εποπτικού των αγορών συστήματος στη χώρα, ενέργεια η οποία κρίθηκε αναγκαία μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου της Parmalat. Αν και οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου, που θα κατατεθεί τελικώς στο Κοινοβούλιο, δεν έχουν απασαφηνισθεί ακόμη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Φράνκο Φρατίνι ανέφερε χθες στους δημοσιογράφους ότι στις βασικές προβλέψεις του σχεδίου περιλαμβάνεται η εξασφάλιση της συγκατάθεσης τόσο της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας όσο και της Αντιμονοπωλιακής Αρχής για την υλοποίηση οποιασδήποτε συγχώνευσης μεταξύ τραπεζών. Σε μία άλλη εξέλιξη, οι Βρυξέλλες προσανατολίζονται στην κατάρτιση Οδηγίας, που θα απαιτεί από τις επιχειρήσεις να αλλάζουν κατά τακτά χρονικά διαστήματα ειταιρείες ορκωτών λογιστών, ώστε να μη δημιουργούνται «πάγιες καταστάσεις».

Από σήμερα το φοιτητικό επίδομα

Από σήμερα θα χορηγείται στους δικαιούχους το φοιτητικό επίδομα των 1.000 ευρώ από τις εφορίες όλης της χώρας. Οι φοιτητές/δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν στις εφορίες τους αίτηση με τα στοιχεία τους, το οικογενειακό εισόδημα του οικονομικού έτους 2003 (χρήση 2002) και τα συνολικά τετραγωνικά μέτρα οικιών ή διαμερισμάτων τους, προσκομίζοντας παράλληλα πιστοποιητικό της σχολής όπου σπουδάζει ο φοιτητής, καθώς και το μισθωτήριο συμβόλαιο. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση είναι ο φοιτητής να διαμένει σε μισθωμένη κατοικία και σε πόλη διαφορετική από αυτή στην οποία μένουν οι γονείς του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή