EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινή Υπουργική Απόφαση για αύξηση των συντάξεων

Υπεγράφη από τους υφυπουργούς Οικονομικών Ν. Φαρμάκη και Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ρ. Σπυρόπουλο, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την πρόταση που υπέβαλε ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Ρέππας, για αύξηση των συντάξεων και των κατώτατων ορίων που χορηγεί το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, το ΕΤΕΑΜ, το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ – ΕΤΕΑΜ και τα ειδικά ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης του ν. 1976/91.

Συγκεκριμένα, αυξάνονται από 1ης.1.2004 ως εξής:

– Για το τμήμα σύνταξης έως 500 ευρώ κατά ποσοστό 5%.

– Για το τμήμα σύνταξης από 500,01 έως 1.000,00 ευρώ κατά ποσοστό 3%.

– Για το τμήμα σύνταξης από 1.000,01 ευρώ και άνω δεν χορηγείται αύξηση.

Αυξήσεις ζητούν οι οδηγοί ταξί

Αύξηση κομίστρου ζητούν οι αυτοκινητιστές ταξί και προειδοποιούν για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων, ΠΟΙΕΑΤΑ, ζητεί αύξηση του κομίστρου 2 έως 3 ευρωλεπτά ανά χλμ. για τη μονή και διπλή ταρίφα αντίστοιχα, υπογραμμίζοντας ότι τα τιμολόγια έχουν «παγώσει» τα τελευταία δύο χρόνια. Παράλληλα, σημειώνει ότι έχει καταρτίσει σχέδιο για τη λειτουργία των ταξί την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο θα συζητήσει με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών. Η ΠΟΙΕΑΤΑ ζητεί επίσης να δοθούν τα χρήματα που δικαιούνται οι ιδιοκτήτες που αντικατέστησαν τα ταξί τους.

ΠΑΣΕΝΤ: συνάντηση με ΥΕΝ

Τη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων της ROC για το διάστημα που θα βρίσκονται σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών ζήτησαν χθες από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργο Πασχαλίδη οι συνδικαλιστές του Πανελληνίου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και στον Τουρισμό που συναντήθηκαν μαζί του. Επίσης ζητήθηκε να ληφθούν άμεσα και μακροπρόθεσμα μέτρα για τη βιωσιμότητα της κρουαζιερόπλοιας ναυτιλίας. Από την πλευρά του, ο υπουργός ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον κ. Χριστοδουλάκη, ενώ δσμεύθηκε ότι την ερχόμενη Τρίτη 10 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των γενικών γραμματέων των υπουργείων Οικονομίας, Εργασίας, Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας για να εξετασθούν τα αιτήματα της ΠΑΣΕΝΤ.

Τιμητική διάκριση σε ευρωβουλευτή

Για την προσφορά του υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο τιμήθηκε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Φώλιας, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Την τιμητική πλακέτα προς τον ευρωβουλευτή και υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Γρεβενών απένειμε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόεδρος της Ενωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) Ζακ Σαντέρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή