ΕΒΔΟΜΑΔΑ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεκόπη η έντονα ανοδική τάση της ιδιωτικής οικοδομής

Ανεκόπησαν οι έντονα ανοδικές τάσεις της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ τα οποία ανακοινώθηκαν με σημαντική καθυστέρηση στις αρχές της εβδομάδας λόγω της απεργίας των υπαλλήλων της. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα βάσει του όγκου σημείωσε αύξηση 1,1% τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2002, ενώ πτώση 3,4% σημειώθηκε βάσει της επιφάνειας. Βάσει των νέων αδειών που εκδόθηκαν, το ποσοστό υποχώρησης σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2002 ανέρχεται σε 6,1%. Η έντονα ανοδική πορεία όμως που είχε καταγραφεί τους προηγούμενους μήνες οδήγησε σε σωρευτική άνοδο 7,8% βάσει του όγκου στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου, ενώ άνοδος 5% σημειώθηκε βάσει της επιφάνειας και 2,2% βάσει των αδειών που εκδόθηκαν. Η συνολική οικοδομική δραστηριότητα (δημόσια και ιδιωτική) στο οκτάμηνο, παρουσίασε αύξηση 8,1% στον όγκο, 6,1% στην επιφάνεια και 2,4% στις άδειες. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, ο δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων αυξήθηκε τον Νοέμβριο κατά 3% σε συγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2002.

Τελειώνει η ανακατασκευή του συγκροτήματος «Στάδιον»

Στην τελική φάση βρίσκεται η ανακατασκευή του συγκροτήματος γραφείων «Στάδιον», που αναπτύσσει η Copelouzos Real Estate, θυγατρική του ομώνυμου ομίλου, στο κέντρο της Αθήνας. Το ακίνητο βρίσκεται πολύ κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο και πιο συγκεκριμένα στη συμβολή της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου με την οδό Αμύντα. Πρόκειται για το παλαιό ξενοδοχείο «Στάδιον», το οποίο η Copelouzos Real Estate αγόρασε το 2001 και εν συνεχεία προχώρησε στην ανακατασκευή του. Ηδη η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τη συνολική μίσθωσή του με εταιρείες από τον κλάδο των ασφαλειών και της ναυτιλίας.

Στη Φοίνιξ Metrolife Εμπορική η ασφάλιση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας

Η Φοίνιξ Metrolife Εμπορική ανέλαβε φέτος την ασφάλιση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η εν λόγω εταιρεία επικράτησε στον μειοδοτικό διαγωνισμό προσφέροντας ως ετήσιο ασφάλιστρο (01.02.04 – 31.12.04) το ποσό των 130.000 ευρώ, ενώ ως δεύτερη οικονομικότερη προσφορά κρίθηκε αυτή της Ευρώπη ΑΕΓΑ με 134.500 ευρώ και τρίτη της Ασπίς Πρόνοια με 137.000 ευρώ. Κατά τον εφετινό διαγωνισμό το ασφάλιστρο ήταν χαμηλότερο κατά 30.000 ευρώ, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι η ετησίως ανανεούμενη σύμβαση της Εκκλησίας εδώ και χρόνια παραμένει κερδοφόρα. Τα ασφαλιζόμενα κεφάλαια σε ακίνητα (κτίρια, γραφεία και διαμερίσματα), καθώς και σε μισθώματα υπολογίζονται στο ποσό των 90 έως 100 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται τέλος ότι πέρυσι την ασφάλιση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε αναλάβει η Εθνική Ασφαλιστική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή