ΕΒΔΟΜΑΔΑ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης τα οικονομικά προγράμματα

Στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει επίσημα βρέθηκε η οικονομία. Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε το πρόγραμμά της στον οικονομικό τομέα, ενώ το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε την πολιτική του στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τα προγράμματα και οι θέσεις των δύο κομμάτων δέχθηκαν κριτική από τα υπόλοιπα κόμματα που βρίσκονται εντός και εκτός Βουλής, ενώ ξέσπασε και μεταξύ τους φραστικός «πόλεμος» για τις θέσεις που παρουσιάστηκαν.

Αύξηση 2,4% σημείωσε ο αριθμός των αδειών οικοδομικής δραστηριότητας στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2003, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2002. Αύξηση επίσης καταγράφηκε, κατά τη σύγκριση των ανωτέρω χρονικών διαστημάτων και στην επιφάνεια και στον όγκο κατά 6,1% και κατά 8,1% αντιστοίχως.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Χ. Α. που εκλέχθηκε από την Εκτακτη Γενική Συνέλευση της 19ης Δεκεμβρίου 2003 και αφού εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η καταλληλότητα των νέων μελών του, συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως: πρόεδρος (εκτελεστικό μέλος) o κ. Π. Αλεξάκης, αντιπρόεδρος (εκτελεστικό μέλος) ο κ. Σ. Λαζαρίδης, οι κ Ελ. Κούρταλης και Ι. Γούσιος ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη και οι κ. Π. Δράκος, Δ. Ρίζος, Κ. Πεντεδέκας ως μη εκτελεστικά μέλη.

Από τη Γενική Γραμματεία της ΕΣΥΕ ανακοινώθηκε ότι ο Γενικός Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων, Βιομηχανίας, Ηλεκτρισμού – Φυσικού Αερίου – Νερού αυξήθηκε κατά 5,5%, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2002, διαμορφώνοντας την αύξηση του διαστήματος Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου σε 1,4%, έναντι 1% που είχε σημειωθεί το πρώτο οκτάμηνο του έτους.

Επιτυχημένη χρονιά, χαρακτηρίζεται το 2003 για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση. Σύμφωνα με στοιχεία του αεροδρομίου, το 2003 διακινήθηκαν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» 12,3 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 3,6% σε σχέση με το 2002, ενώ ο συνολικός αριθμός των πτήσεων ανήλθε σε 170.000 (+6,7%) και ο όγκος των εμπορευμάτων που διακινήθηκαν έφθασε τους 110.000 τόννους (+2,7%).

Την αλλαγή της εμπορικής επωνυμίας της Telestet ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Βαρσάκης, παρουσία και του προέδρου της μητρικής ιταλικής εταιρείας Mauro Sentinelli. Στο εξής η Telestet θα ονομάζεται ΤΙΜ, δηλαδή θα φέρει τα αρχικά της μητρικής εταιρείας Telecom Italia Mobile, που είναι μέλος του τηλεπικοινωνιακού ομίλου της Telecom Ιtalia.

Κατά 12 αυξήθηκαν τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους τα πλοία με ελληνική σημαία, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία των λιμενικών αρχών ενεγράφησαν στο ελληνικό νηολόγιο 19 πλοία και διεγράφησαν επτά.

Η έκθεση Ανταγωνιστικότητας που εκπονήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η εκκίνηση από ένα υψηλό σημείο του οικονομικού κύκλου αποτελεί καθ’ εαυτήν ένα ισχυρό σημείο της ελληνικής οικονομίας. Στις αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το εκπαιδευτικό σύστημα και το σύστημα αρχικής κατάρτισης καθώς και η αποδοτικότητα του δημοσίου τομέα που παραμένει χαμηλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή