Ευελιξία εργασίας και όχι μείωσή της

Ευελιξία εργασίας και όχι μείωσή της

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θεσμοθέτηση μεγαλύτερης ευελιξίας αντί της μείωσης των συμβατικών ωρών εργασίας προτείνει το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (IOBE) παρεμβαίνοντας στο θέμα που έχει ανοίξει η ΓΣΕΕ εν όψει του διαλόγου για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. H πρόταση του IOBE στηρίζεται στα συμπεράσματα ειδικών μελετών που έχει πραγματοποιήσει για το θέμα της διευθέτησης εργασίας και επισημαίνεται ότι η μείωση των συμβατικών ωρών απασχόλησης από τις 40 που ισχύουν σήμερα, κρύβει πολλούς κινδύνους και μπορεί να οδηγήσει στην περαιτέρω εξασθένιση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Αντιθέτως «η ευελιξία του χρόνου εργασίας έχει προτερήματα τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους εργοδότες». (Σελ. 21)

Κονδύλια Ε.Ε.

Να περιορίσει στο ελάχιστο τις αναπόφευκτες απώλειες κονδυλίων ελπίζει η Ελλάδα στη μάχη για τον κοινοτικό προϋπολογισμό 2007 – 2013, που αρχίζει σήμερα στο Στρασβούργο με την παρουσίαση της πρότασης της Κομισιόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή