Στοιχεία από Εβερτ για επιδείνωση του δημοσιονομικού ελλείμματος

Στοιχεία από Εβερτ για επιδείνωση του δημοσιονομικού ελλείμματος

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 2% του ΑΕΠ έφθασε το δημοσιονομικό έλλειμμα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ., Μιλτιάδης Εβερτ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Εβερτ αναφέρει ότι: «H διαχείριση των δημοσίων δαπανών έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της κυβέρνησης το 2003.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα παρουσιάζει σημαντική χειροτέρευση (70%) σε σύγκριση με το 2002 και σοβαρή απόκλιση από τον στόχο του προϋπολογισμού, με αποτέλεσμα το έλλειμμα ως ποσοστό του ΑΕΠ να διαμορφώνεται κοντά στο 2% για ολόκληρο το 2003, έναντι 1,4% του αναθεωρημένου και 0,9% του αρχικού στόχου».

Επίσης, ο κ. Εβερτ τονίζει ότι η κυβέρνηση για προεκλογικούς λογους προέβη σε σειρά ανεπίτρεπτων και πρωτοφανών παρεμβάσεων στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, προκειμένου να εμφανιστεί ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού το 2003 δεν θα αποκλίνει από τον στόχο.

Σημειώνει, δε, ότι η κυβέρνηση με νομοθετική διάταξη μεταφέρει έσοδα από τον ΦΠΑ που εισέπραξε το 2004 στο προηγούμενο έτος, όπως επίσης και δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν το 2003 μεταφέρθηκαν στον προϋπολογισμό του 2004.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή