Βάσει κατάστασης του I.X. η φορολογία στα μεταχειρισμένα

Βάσει κατάστασης του I.X. η φορολογία στα μεταχειρισμένα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος στον αυθαίρετο προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που εισάγονται από την E.E. βάζει το υπουργείο Οικονομικών με απόφαση που θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που τα εισάγουν από την Ευρωπαϊκή Ενωση μπορούν να αμφισβητήσουν το τέλος ταξινόμησης που επιβάλλεται από τα τελωνεία και να προσφύγουν στην ειδική επιτροπή η οποία θα κρίνει βάσει της κατάστασης που βρίσκεται το αυτοκίνητο (μηχανικά κ.λπ.) την τελική φορολογητέα αξία του αυτοκινήτου.

Οι κάτοχοι των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, στις περιπτώσεις που δεν αποδέχονται τη φορολογητέα αξία, θα υποβάλουν αίτηση στην αρμόδια τελωνειακή αρχή, καταβάλλοντας και το αντίστοιχο παράβολο που προβλέπει η νομοθεσία.

Για την εκτίμηση της πραγματικής κατάστασης του αυτοκινήτου η Επιτροπή επιβεβαιώνει τη συμφωνία των στοιχείων αναγνώρισης του οχήματος και ειδικότερα τη μάρκα, το μοντέλο, τον τύπο του συστήματος κίνησης του οχήματος, τον αριθμό του πλαισίου και το μοντέλο του κινητήρα με τα στοιχεία εκείνα που αναγράφονται στα αντίστοιχα έγγραφα του οχήματος, ενώ θα αναλύει τη μηχανική κατάσταση του οχήματος με τον έλεγχό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή