ΣΗΜΕΡΑ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μειώνει την παραγωγή του ο ΟΠΕΚ

Απρόσμενη ήταν η απόφαση του ΟΠΕΚ για τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου κατά ένα εκατομμύρια βαρέλια από την 1η Απριλίου. O ΟΠΕΚ, του οποίου τα κράτη-μέλη ελέγχουν το ήμισυ του παγκόσμιου εμπορίου πετρελαίου, εφαρμόζει τα προαναφερόμενα μέτρα αποβλέποντας στη στήριξη των τιμών του μαύρου χρυσού, ιδιαίτερα εν όψει του τέλους της χειμερινής περιόδου στο βόρειο ημισφαίριο. H απόφαση για τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου στα 23,5 εκατομμύρια βαρέλια θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Απριλίου, παρά το γεγονός ότι η επόμενη συνάντηση των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ είναι δρομολογημένη για τα τέλη Μαρτίου. Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν, χθες, σημαντική άνοδο. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού πετρελαίου έφθασε τα 33 δολάρια το βαρέλι και, στο Λονδίνο, η τιμή του Brent ξεπέρασε τα 29,50 δολάρια το βαρέλι.

Μείωση ΦΠΑ στα γαλλικά εστιατόρια

Δεν κατάφερε να κάμψει -προς το παρόν- τις αντιρρήσεις της Γερμανίας και να μειώσει τον ΦΠΑ για τα εστιατόρια στο 5,5% από το τρέχον 19,6%, όμως η κυβέρνηση του Παρισιού χορηγεί άμεσα στον σημαντικότατο αυτό κλάδο για τη γαλλική οικονομία φοροαπαλλαγές αξίας 1,5 δισ. ευρώ για τους επόμενους 18 μήνες. Ενθουσιασμός επικρατεί στον κλάδο, που απασχολεί 800.000 άτομα, και ελπίζει να εκσυγχρονισθεί, με την απελευθέρωση των εν λόγω πόρων.

Μετατίθενται οι προθεσμίες για ΦΠΑ

Νέες προθεσμίες για την υποβολή των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα την περίοδο των εθνικών εκλογών, θα μεταφέρει τις ημερομηνίες υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ από τις 25 Φεβρουαρίου (για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που τηρούν βιβλία α΄ και β΄ κατηγορίας του ΚΒΣ), μετά τις εκλογές και πιθανότατα στις 10 Μαρτίου.

Ερευνα.

Προκαταρκτική έρευνα με αφορμή της καταγγελίες του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Παναγιώτη Καμμένου για την αγοραπωλησία της Τράπεζας Εργασίας διέταξε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Στόχος της έρευνας, η οποία ανετέθη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Δημήτρη Ζαχαρόπουλο, είναι να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις και αν η διαδικασία αγοραπωλησίας της τράπεζας ήταν σύννομη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή