Νέο σύνδεσμο αποκτούν οι ισχυροί του κατασκευαστικού κλάδου

Νέο σύνδεσμο αποκτούν οι ισχυροί του κατασκευαστικού κλάδου

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα νέο σύνδεσμο δημιούργησαν οι τεχνικές εταιρείες των δύο μεγαλύτερων τάξεων του εργοληπτικού πτυχίου στον οποίο συμμετέχουν οι 14 κατασκευαστικές της ανώτατης τάξης (Z) και 30 επιχειρήσεις της ΣΤ΄ τάξης. O Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ), όπως ονομάστηκε, αποτελεί στην ουσία τον διάδοχο του ΣΤΕΗΤ, την εργοληπτική οργάνωση που εξέφραζε τους ισχυρούς του κλάδου.

Πρώτος σε ψήφους του ΣΤΕΑΤ κατά τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση είναι ο κ. Κων/νος Κουβαράς. O κ. Κουβαράς που κατέχει τη θέση του προέδρου στην J&P – ΑΒΑΞ ήταν τα τελευταία χρόνια και πρόεδρος του ΣΤΕΗΤ.

Διοικητικό συμβούλιο

Στη χθεσινή συνεδρίαση των μελών του ΣΤΕΑΤ εξελέγη και το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου στο οποίο εκτός του κ. Κουβαρά (που έλαβε 29 ψήφους) συμμετέχουν οι εξής: O κ. Θαν. Σίψας (όμιλος ΑΕΓΕΚ) που έλαβε 27 ψήφους, ο κ. Γιώργος Συριανός (ATTIKAT) που έλαβε επίσης 27 ψήφους, ο κ. Γιώργος Μαυροσκότης της BIOTEP με 25 ψήφους, ο κ. Δημ. Κωνσταντινίδης της φερώνυμης τεχνικής εταιρείας με 20 ψήφους, ο κ. Χαρ. Παπαμανώλης (Ομιλος Ελληνικής Τεχνοδομικής – ΑΚΤΩΡ) και ο κ. Νίκος Οικονόμου της Θεμελιοδομής (έλαβε 17 ψήφους). Αναπληρωματικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου εξελέγησαν οι κ. Αγγέλου, Βράιλας και Ρωμοσιός.

Εκτός του συνδέσμου

Σημειώνεται ότι περί τις 15 επιχειρήσεις της ΣΤ΄ τάξης δεν συμμετέχουν (ή δεν εκλήθησαν) στον ΣΤΕΑΤ.

Επιπλέον, αρκετές από τις εταιρείες ΣΤ΄ τάξης που απαρτίζουν τον κατάλογο των ιδρυτικών μελών είναι θυγατρικές επιχειρήσεις των ισχυρών ομίλων της ανώτατης τάξης.

Χθες εμφανίστηκαν και αρκετοί εργολήπτες, οι οποίοι υποστήριξαν ότι απαιτούνται βήματα προκειμένου να ανατραπεί η σημερινή αρνητική εικόνα του κλάδου.

Δεν γνωρίζουμε, βεβαίως, αν συζητήθηκε και το θέμα της «Αλφα Σαπόρτ», της εταιρείας που σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει προ ολίγων εβδομάδων η «K» δημιουργήθηκε από τις εταιρείες ΣΤ΄ τάξης με στόχο τον έλεγχο των δημοπρασιών με βάση τον μαθηματικό τύπο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία συνεχίζει να λειτουργεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή