Στην τελική ευθεία η ανάδειξη μειοδότη για τον αγωγό φυσικού αερίου που συνδέει Ελλάδα – Τουρκία

Στην τελική ευθεία η ανάδειξη μειοδότη για τον αγωγό φυσικού αερίου που συνδέει Ελλάδα – Τουρκία

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών για την κατασκευή του αγωγού που θα συνδέει την Αλεξανδρούπολη με την περιοχή των Κήπων της Τουρκίας και μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών για την ανάδειξη του μειοδότη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταιρείες που προεπελέγησαν σε αυτήν τη φάση είναι: IMPREZA CHIZZONI, ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ATE, BONATTI SpA, Κ/ΞLΙΜΑΚ – ΕΜΠΕΔΟΣ A.E., ΕΛΤΕΡ ATE, Κ/Ξ CPL – ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ AE, J&P ΑΒΑΞ AE, Κ/Ξ ROSNEFTEGASTROY – ΑΘΗΝΑ, SICIM SpA και Κ/Ξ RAB – ΑΛΤΕ.

Ο αγωγός αποτελεί τμήμα του έργου διασύνδεσης Ελλάδας – Τουρκίας για την μεταφορά φυσικού αερίου από τις χώρες της Κασπίας στην Ευρώπη, η ολοκλήρωση του οποίου προβλέπει την κατασκευή αγωγού και στο τουρκικό έδαφος. O αγωγός Ελλάδας – Τουρκίας είναι μήκους 285 χλμ. συνολικά και θα συνδέει το Καρατσαμπέ με την Κομοτηνή. Σύμφωνα με την οικονομικοτενχική μελέτη θα έχει διάμετρο 36 ιντσών και μέγιστη δυνατότητα μεταφοράς 11 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως. Το ελληνικό τμήμα είναι μήκους 85 χλμ. και η έναρξη της λειτουργίας του υπολογίζεται περί τις αρχές του 2006. Το συνολικό κόστος προυπολογίζεται σε 250 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 29% καταβάλλει η E.E., άλλο ένα 29% η ελληνική κυβέρνηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και το υπόλοιπο 42% η ΔΕΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή