Ηλεκτρονικό μάτι στις ΔΟΥ για τις πληρωμές των τελών κυκλοφορίας

Ηλεκτρονικό μάτι στις ΔΟΥ για τις πληρωμές των τελών κυκλοφορίας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηλεκτρονικά θα παρακολουθούνται οι πληρωμές των τελών κυκλοφορίας με το νέο σύστημα που δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών θέτει σε δοκιμαστική παραγωγική λειτουργία σε 14 ΔΟΥ της Αττικής (Γραφείο Αυτοκινήτων ΔΟΥ) νέο Πληροφοριακό Σύστημα Οχημάτων, το οποίο υποστηρίζει την άμεση (on-line) ενημέρωση των στοιχείων των οχημάτων και των κατόχων τους από την εφορία.

Μετά την περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας το νέο σύστημα θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος Μαΐου σε όλες τις ΔΟΥ της επικράτειας και μέσω των λειτουργιών της εφαρμογής θα μπορούν οι φορολογούμενοι να προσέρχονται στη ΔΟΥ και προσκομίζοντας:

α) Αστυνομική ταυτότητα, β) την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους και γ) όποιο άλλο παραστατικό υποστηρίζει το αίτημά τους (αποδείξεις πληρωμής τελών, παραστατικά μεταβίβασης, ακινησίας, δικαιώματος ειδικών τελών κ.λπ.), να ελέγχουν τα στοιχεία των οχημάτων των οποίων εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες στο Αρχείο Οχημάτων της ΓΓΠΣ και να επικαιροποιούν – διορθώνουν τυχόν λανθασμένα ή ελλιπή στοιχεία, σύμφωνα πάντα με τα προαναφερόμενα παραστατικά. Η εφαρμογή αφορά όλες τις κατηγορίες οχημάτων (Ι.Χ., Δ.Χ., επαγγελματικά, φορτηγά, λεωφορεία κ.λπ.) και υποστηρίζει τις παρακάτω περιπτώσεις:

– Αναζήτηση και εμφάνιση των οχημάτων των οποίων ο φορολογούμενος εμφανίζεται ως κάτοχος, σύμφωνα με τα δεδομένα της ΓΓΠΣ.

– Επαλήθευση ή και μεταβολή των στοιχείων του οχήματος, εφόσον ο φορολογούμενος είναι σήμερα κάτοχος αυτού.

– Αποποίηση κατοχής του οχήματος, εφόσον ο φορολογούμενος δεν ήταν ποτέ ή δεν είναι πλέον κάτοχος αυτού.

– Εκτύπωση των στοιχείων του οχήματος, σύμφωνα με την τρέχουσα εικόνα, είτε έχουν προηγηθεί μεταβολές είτε όχι.

– Εκτύπωση βεβαίωσης που χορηγείται στον φορολογούμενο εφόσον υποβάλει δήλωση αποποίησης κατοχής οχήματος.

– Αλλαγή κατηγορίας οχήματος.

– Ελεγχο και διόρθωση των ποσοστών συνιδιοκτησίας του οχήματος.

– Προσθήκη οχημάτων, τα οποία ενώ ανήκουν στον φορολογούμενο, δεν εμφανίζεται ως κάτοχός τους, σύμφωνα με τα δεδομένα της ΓΓΠΣ.

– Εμφάνιση του ιστορικού των αλλαγών στα στοιχεία του οχήματος, καθώς και των λοιπών ενεργειών – δηλώσεων των κατόχων του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή