Τονωτική ένεση στα ξενοδοχεία οι συνεδριακές εκδηλώσεις

Τονωτική ένεση στα ξενοδοχεία οι συνεδριακές εκδηλώσεις

3' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερο ρόλο στην, περαιτέρω, οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα παίξει η ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, ιδιαίτερα, στη μεταολυμπιακή περίοδο που μπορούμε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις σημαντικές συνεδριακές εκδηλώσεις.

Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων στην «K» ο κ. Κυριάκος Γριβέας πρόεδρος του Δ.Σ. της C&C International Group of Companies που δραστηριοποιείται στον χώρο της διοργάνωσης συνεδριακών εκδηλώσεων. Οπως τονίζει ο κ. Γριβέας οι συμμετέχοντες σε συνεδριακές εκδηλώσεις είναι κατά κανόνα άνθρωποι μέσου και ανώτερου εισοδηματικού επιπέδου. Μια σημαντική διοργάνωση συνεδρίου μπορεί στις λίγες ημέρες που διαρκεί να αποφέρει εισροές στα ξενοδοχεία περισσότερες από αυτές που θα είχαν οι ξενοδοχειακές μονάδες σε ένα φυσιολογικό μήνα λειτουργίας στην ίδια περίοδο. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι η αιχμή του συνεδριακού τουρισμού βρίσκεται σε διαφορετικές περιόδους από αυτές τις υψηλής ζήτησης των ξενοδοχείων. Αυτό σημαίνει ότι τα συνέδρια αποτελούν μία τονωτική ένεση στα οικονομικά αποτελέσματα των ξενοδοχειακών μονάδων -και ιδιαίτερα της Αθήνας που λειτουργούν σε δωδεκάμηνη βάση- σε περιόδους χαμηλής ζήτησης.

Η διεκδίκηση

Σύμφωνα με τον κ. Γριβέα η C&C International Group of Companies έχει ήδη αναλάβει για το διάστημα 2004-2007 τη διοργάνωση σημαντικών συνεδρίων που για πρώτη φορά έρχονται στη χώρα μας. Τον Μάιο διοργανώνεται στην Αθήνα το 14ο παγκόσμιο συνέδριο πληροφορικής με τη συμμετοχή 3.000 ατόμων τον Σεπτέμβριο στη Ρόδο, το πανευρωπαϊκό συνέδριο ΩΛΡ με τη συμμετοχή 4.000 ατόμων τον Σεπτέμβριο του 2005 στην Αθήνα, το πανευρωπαικό συνέδριο για τον διαβήτη με τη συμμετοχή 15.000 ατόμων και τον Σεπτέμβριο του 2007, επίσης, στην Αθήνα το παγκόσμιο παιδιατρικό συνέδριο με τη συμμετοχή 10.000 ατόμων. Οπως υπογραμμίζει ο κ. Γριβέας «η διαδικασία επιλογής της χώρας μας για την ανάθεση τέτοιας εμβέλειας συνεδριακών εκδηλώσεων είναι μία σύνθετη και χρονοβόρα διαδικασία η οποία ξεκινά ορισμένα χρόνια πριν από την ημερομηνία της διοργάνωσης. Για να είναι επιτυχής μια διεκδίκηση έναντι του ανταγωνισμού άλλων χωρών με καλύτερες υποδομές και συνεδριακή παράδοση απαιτούνται συντονισμένες προσπάθειες του ελληνικού φορέα και της συνεδριακής εταιρείας, καθώς και η επένδυση σημαντικών κεφαλαίων για την προβολή της Ελλάδας ως υποψήφιας για τη διοργάνωση χώρας. H βοήθεια από την πολιτεία μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά αν και αυτό μέχρι σήμερα πρακτικά δεν συμβαίνει».

Κρίσιμοι παράγοντες

Οι συνεδριακές υποδομές που διαθέτει η χώρα μας είναι μια μόνο από τις παραμέτρους για την επιτυχή διεκδίκηση διεθνών συνεδρίων. H ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από τη συνεδριακή εταιρεία, η φερεγγυότητα και αναγνώρισή της σε διεθνές επίπεδο είναι ακόμη κρισιμότερος παράγοντας, προκειμένου οι διεθνείς φορείς να εμπιστευθούν και να αναθέσουν μία διοργάνωση στην χώρα μας.

Ο πρόεδρος της εταιρείας σημειώνει ότι «η C&C International Group of Companies επένδυσε επί σειρά ετών σε τεχνολογικές υποδομές, εκπαίδευση προσωπικού και οργάνωση διαδικασιών, προκειμένου να μπορεί να σταθεί ισότιμα ανάμεσα στον διεθνή ανταγωνισμό διεκδικώντας τη διοργάνωση συνεδρίων όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό. H εταιρεία είναι πιστοποιημένη από την TUV με πιστοποιητικό ποιότητας ISO 9001 για τη διοργάνωση συνεδρίων, ενώ το 2003 έγινε μέλος της IAPCO του παγκόσμιου φορέα επαγγελματιών οργανωτών συνεδρίων στον οποίο συμμετέχουν 60 εταιρείες απ’ όλον τον κόσμο. Θεωρούμε ότι είμαστε, πλέον, σε θέση όχι μόνο να προσελκύσουμε με τις καλύτερες πιθανότητες διεθνείς διοργανώσεις για τη χώρα μας αλλά και να εξάγουμε τεχνογνωσία, αναλαμβάνοντας διοργανώσεις και σε άλλες χώρες. Αυτός είναι και ο λόγος που προχωρήσαμε, άμεσα, στην ίδρυση θυγατρικών εταιρειών της C&C International σε 3 χώρες που πιστεύουμε ότι θα αποτελέσουν τον μοχλό ανάπτυξής μας».

Ειδικότερα, τον Ιανουάριο του 2004 ιδρύθηκαν οι 3 θυγατρικές εταιρείες της C&C International Group of Companies. Πρόκειται για την C&C International Gοngress Organizers Cyprus Ltd με έδρα στη Λευκωσία. την C&C International Gοngress Organizers LondoLtd με έδρα στο Λονδίνο και τη C&C International Gοngress Organizers Romania Ltd. Οσον αφορά την πρώτη εταιρεία επελέγη η Κύπρος, καθώς με την ένταξη της πλέον στην Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να αποτελέσει σημαντικό συνεδριακό προορισμό για όλη την Ευρώπη, αλλά και τη Μέση Ανατολή. H δεύτερη θα αναλάβει τις πωλήσεις κλινών, τουριστικών πακέτων, εκθεσιακού χώρου και χορηγιών για όλα τα διεθνή συνέδρια, έχοντας καλύτερη επαφή με την αγορά της Δυτικής Ευρώπης και της Αμερικής που βρίσκεται κατά κύριο λόγο η βάση των μεγάλων διεθνών εταιρειών. H εταιρεία αυτή θα έχει και την ευθύνη της επαφής με τους διεθνείς επιστημονικούς και άλλους φορείς, προκειμένου να διεκδικεί διοργανώσει στην Ελλάδα και αλλού. H τρίτη με έδρα στη Ρουμανία θα αναπτύξει δραστηριότητα στις χώρες των Βαλκανίων και στις υπό ένταξη χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, καθώς εκτιμάται ότι στην ευρύτερη περιοχή θα υπάρξει σημαντική αύξηση του συνεδριακού τουρισμού ενώ δεν υπάρχουν εταιρείες με σημαντική εμπειρία στον χώρο της διοργάνωσης συνεδρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή