Εκτροχιάστηκαν οι κρατικές δαπάνες

Εκτροχιάστηκαν οι κρατικές δαπάνες

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H συσσώρευση αιτημάτων και η ικανοποίηση ορισμένων από αυτά, σε συνδυασμό με πιεστικές δαπάνες που αφορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχουν προκαλέσει δημοσιονομικό αδιέξοδο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση εδώ και αρκετούς μήνες έχει παύσει να δημοσιοποιεί στοιχεία για την εξέλιξη του προϋπολογισμού. O λόγος είναι απλός και σχετίζεται με την πλήρη εκτροπή που παρουσιάζουν οι κρατικές δαπάνες και αδυνατούν να καλύψει ακόμα και η ωραιοποίηση που επιχειρείται μέσω της δημιουργικής λογιστικής.

Η μετεκλογική κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα στην οικονομία, τα οποία εκτός των άλλων θα έχουν και έντονο ταμειακό χαρακτήρα. Οι καταβολές αυξήσεων σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και οτιδήποτε άλλο υποσχέθηκε προεκλογικά η σημερινή κυβέρνηση, πρέπει να ικανοποιηθούν από ασθμαίνοντα ταμεία, με πόρους που προέρχονται από δανεισμό.

Με τον τρόπο αυτό, όμως, ανακυκλώνεται το δημοσιονομικό πρόβλημα μέσω της αύξησης του δημοσίου χρέους και των δαπανών για την εξυπηρέτησή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή