Ασφαλιστικές εταιρείες «φαντάσματα» εκδίδουν πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια

Ασφαλιστικές εταιρείες «φαντάσματα» εκδίδουν πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεξέλεγκτα είναι τα φαινόμενα παρανομιών στην ασφαλιστική αγορά, καθώς την ήδη δραματική εικόνα που εμφανίζει ο κλάδος επιβαρύνει η αποκάλυψη στοιχείων για ανύπαρκτες εταιρείες και κυκλώματα που εκδίδουν πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια. Σε γνώση των αρμόδιων εποπτικών αρχών και θεσμικών φορέων έχουν έρθει περιπτώσεις κατόχων ασφαλιστηρίων συμβολαίων, οι οποίοι με αφορμή την ατυχία να έχουν… ατύχημα, διαπίστωσαν ότι οι εταιρείες στις οποίες ήταν ασφαλισμένοι είναι ανύπαρκτες και συνεπώς τα συμβόλαιά τους δεν έχουν νομική ισχύ.

Η πρώτη περίπτωση αφορά πλαστό ασφαλιστήριο συμβόλαιο που εκδόθηκε για λογαριασμό εταιρείας με τον τίτλο «English UnioInsurance», ενώ μια δεύτερη περίπτωση ανύπαρκτης εταιρείας απασχολεί ήδη τις δικαστικές αρχές. Πρόκειται για την έκδοση συμβολαίου για λογαριασμό της εταιρείας Cibbs Lloyd’s Brokers. Το συγκεκριμένο θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά την εμπλοκή του κατόχου του ασφαλιστηρίου συμβολαίου σε θανατηφόρο ατύχημα (θάνατος συνοδηγού) και η υπόθεσή της αποκαλύφθηκε όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου επιχείρησε να απευθυνθεί στην εν λόγω ασφαλιστική εταιρεία. H εταιρεία φυσικά αποδείχθηκε «φάντασμα», με συνέπεια ο οδηγός να απευθυνθεί στη συνέχεια στο Επικουρικό Κεφάλαιο, διεκδικώντας την καταβολή αποζημίωσης ως κάτοχος ανασφάλιστου αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι δύο περιπτώσεις δεν φαίνονται να συνδέονται, αλλά αποκαλύπτουν τη δράση κυκλωμάτων που αποσπούν χρήματα από πολίτες, πωλώντας τους ανύπαρκτη ασφαλιστική κάλυψη. Αξιοσημείωτη είναι η απουσία του αρμοδίου για την εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς υπουργείου, που ενώ γνωρίζει και τις δύο περιπτώσεις, δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την ενημέρωση του κοινού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή