Στοιχεία για το ισοζύγιο πληρωμών ζητεί η ΤτΕ

Στοιχεία για το ισοζύγιο πληρωμών ζητεί η ΤτΕ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναλυτικά στοιχεία, που έχουν στη διάθεσή τους και είναι απαραίτητα στη σύνταξη του ισοζυγίου πληρωμών, θα υποβάλουν κάθε μήνα στην Τράπεζα της Ελλάδος τα πιστωτικά ιδρύματα. Τούτο προβλέπει Πράξη του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, η οποία δημοσιεύθηκε χθες και αποσκοπεί στον ακριβή καθορισμό της διεθνούς επενδυτικής θέσης της χώρας. Οπως διευκρινίζει η ίδια πράξη, τα στοιχεία περί των οποίων ενδιαφέρεται το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα αφορούν τις ακόλουθες κατηγορίες τίτλων:

1) Τίτλοι οι οποίοι έχουν εκδοθεί από μη κατοίκους και τους οποίους το πιστωτικό ίδρυμα διακρατεί για ίδιο λογαριασμό.

2) Τίτλοι οι οποίοι έχουν εκδοθεί από μη κατοίκους και τους οποίους το πιστωτικό ίδρυμα διαχειρίζεται για λογαριασμό πελατών του κατοίκων.

3) Τίτλοι οι οποίοι έχουν εκδοθεί από κατοίκους και τους οποίους το πιστωτικό ίδρυμα φυλάσσει ως θεματοφύλακας για λογαριασμό πελατών του μη κατοίκων.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, η πρώτη υποβολή θα περιλαμβάνει τα στοιχεία των ανωτέρω τίτλων κατά την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Απριλίου του 2004. Τα στοιχεία πρέπει να αποστέλλονται ηλεκτρονικά και υπάρχει πρόβλεψη για τη διασφάλιση του εμπιστευτικού τους χαρακτήρα.

Η Πράξη προβλέπει, τέλος, την επιβολή ποινών σε περίπτωση ελλιπούς ή εκπρόθεσμης υποβολής των στοιχείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή