Προφυλακίσθηκαν τρεις για το σκάνδαλο στην ETBA Finance

Προφυλακίσθηκαν τρεις για το σκάνδαλο στην ETBA Finance

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά δύο χρόνια φαίνεται να ολοκληρώνεται η ανάκριση για το σκάνδαλο στην ETBA Finance όπου υπεξαιρέθηκαν περί τα 33,4 εκατ. ευρώ (11,4 δισ. δρχ.). Ηδη τρεις από τους εμπλεκόμενους έχουν προφυλακισθεί, ενώ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε επτά ακόμα, οι οποίοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι αλλά με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προφυλακισθεί ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ETBA Finance κ. Σπ. Στεφανάτος, ο κ. Δημήτριος Φραγκοδημητρόπουλος, προϊστάμενος του λογιστηρίου, καθώς και ο κ. Δ. Καμπανέλης, συνεργάτης του εγκέφαλου της υπόθεσης Γ. Δημητριάδη, ο οποίος αναζητείται ακόμα από τις αρμόδιες αρχές.

Σημειώνεται ότι ο τότε εισαγγελέας Πρωτοδικών Ισίδωρος Ντογιάκος είχε ασκήσει διώξεις irem (κατά παντός υπευθύνου) αφήνοντας στα χέρια της ανακρίτριας να προσωποποιήσει τις κατηγορίες. H κυρία Πετσάλη, που αναλάβε την υπόθεση, αναμένεται στα μέσα Μαρτίου να έχει ολοκληρώσει το έργο της προκειμένου να ξεκινήσει η δίκη για το σκάνδαλο της ETBA.

H πρώτη δίωξη που ασκήθηκε αφορά στην πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθησιν με σκοπό το όφελος. Σύμφωνα με ανώτατα στελέχη τόσο της Εισαγγελίας όσο και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, η δίωξη αφορά μόνο τον κ. Δημητριάδη, εγκέφαλο της υπόθεσης.

Η δεύτερη δίωξη, που επισείει ποινή ισόβιας κάθειρξης, όπως και η πρώτη, αφορά την υπεξαίρεση από κοινού και κατ’ εξακολούθησιν. Σύμφωνα με τις παραπάνω πληροφορίες, η δίωξη αφορά τους κ. Γ. Δημητριάδη και Δ. Καμπανέλη, συνεργάτη του πρώτου.

Η τρίτη κατηγορία εμπλέκει τους Σπύρο Στεφανάτο, διευθύνοντα σύμβουλο της ETBA Finance, και τον Δημήτριο Φραγκοδημητρόπουλο, προϊστάμενο του λογιστηρίου, οι οποίοι διώκονται για άμεση συνέργεια στην υπ’ αριθμόν δύο κατηγορία από κοινού και κατ’ εξακολούθησιν.

Σημειώνεται ότι το ποσό που καταχράσθηκαν από τα ταμεία της ETBA Finance ανέρχεται σε 33,4 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό ανέλαβαν να το καταβάλουν στην ETBA Finance, η Τράπεζα Πειραιώς και το ελληνικό Δημόσιο. Ηδη το υπουργείο Οικονομικών έχει καταθέσει ποσό ύψους 16,7 εκατ. ευρώ σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς το οποίο καταβάλλεται στους δικαιούχους (προβληματικές επιχειρήσεις κ.λπ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή