Κινητοποιήσεων συνέχεια από τους ελαιοπαραγωγούς του Αιγίου

Κινητοποιήσεων συνέχεια από τους ελαιοπαραγωγούς του Αιγίου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και πάλι οι ελαιοπαραγωγοί του Αιγίου, καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν λάβει ακόμα την επιδότηση για το σύνολο της παραγωγής του ελαιολάδου που έχουν δηλώσει. Μάλιστα χθες το πρωί σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές με δυνάμεις των MAT, που βρίσκονταν στην περιοχή, όταν οι ελαιοπαραγωγοί προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πορεία αποκλείοντας τη νέα Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου. Συγκεκριμένα στους παραγωγούς κινοποιήθηκε απόφαση του αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται κάθε συγκέντρωση ατόμων ή αυτοκινήτων που θα δημιουργούσε παρακώλυση της κυκλοφορίας τόσο στη νέα όσο και στην παλαιά Εθνική σε ολόκληρο τον νομό. Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη απόφαση ο κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος, σύμβουλος στην Παναιγειάλειο Ενωση Συνεταιρισμών έκανε λόγο για στρατιωτικό νόμο. «Εχουν συγκεντρωθεί τα ΜΑΤ και έχουν φέρει ελικόπτερα προκειμένου να εμποδίσουν τους αγρότες να διαδηλώσουν για τα δικαιώματά τους», τόνισε.

Στις 5 Φεβρουαρίου οι 427 από τους περίπου 3.000 ελαιοπαραγωγούς της Αιγιαλείας πληρώθηκαν για το σύνολο της παραγωγής του ελαιολάδου που είχαν δηλώσει ενώ οι υπόλοιποι έλαβαν την επιδότηση για το 60% της δηλωθείσας ποσότητας. Παράλληλα ξεκίνησε η διαδικασία ελέγχου για το υπόλοιπο 40% από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων). Οι ελαιοπαραγωγοί ζητούν τώρα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να δεσμευτεί ότι οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν σε συγκεκριμένο και σύντομο χρονικό διάστημα. Οπως δήλωσαν, θα παραμείνουν μπροστά στα γραφεία της Ενωσης έως ότου λάβουν θετική απάντηση. Ως αργά χθες το βράδυ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρέμεναν στην περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή