Διυπουργική… ευαισθησία για τους «Κολοσσούς της Ρόδου»

Διυπουργική… ευαισθησία για τους «Κολοσσούς της Ρόδου»

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο φωτογραφικές υπουργικές αποφάσεις και μία φωτογραφική διάταξη σε σχέδιο νόμου που αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή υπό τον φόβο των αποκαλύψεων συνθέτουν την πολιτική εμπλοκή κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών N. Χριστοδουλάκης, υφυπουργός Οικονομικών Απ. Φωτιάδης, υφυπουργός Ανάπτυξης Δ. Γεωργακόπουλος και υπουργός Ανάπτυξης A. Τσοχατζόπουλος) στην υπόθεση νομιμοποίησης δύο αυθαίρετων ξενοδοχείων «Ατλάντικα Beach Resort» και «Ατλάντικα» στη Ρόδο.

Ολες οι υπουργικές παρεμβάσεις με «προκάλυμμα» εισηγήσεις υπηρεσιών του Δημοσίου, οι ενέργειες των οποίων ελέγχονται από τη Εισαγγελία Ρόδου, είχαν στόχο την εξυπηρέτηση συμφερόντων του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου. Και αυτό παρά το γεγονός ότι, ήδη, επί του θέματος είχε επιληφθεί η Εισαγγελία απαγγέλλοντας προγενέστερα των υπουργικών αποφάσεων κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για διάφορες παρατυπίες που διαπιστώθησαν τόσο εναντίον του ιδιοκτήτη όσο και άλλων δημόσιων λειτουργών. Επίσης, φαίνεται ότι αγνοείται τελείως το γεγονός ότι είχαν, ήδη, επιβληθεί από την Πολεοδομία πρόστιμα ύψους 2,8 δισ. δρχ. και 2,3 δισ. δρχ. αντίστοιχα για τα δύο ξενοδοχεία που εκρίθησαν αυθαίρετα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή