Προς έξοδο από Σοφοκλέους και η «Αλουμίνιον Ελλάδος»

Προς έξοδο από Σοφοκλέους και η «Αλουμίνιον Ελλάδος»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H εταιρεία «Αλουμίνιον της Ελλάδος», μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές εταιρείες της χώρας, βρίσκεται σε φάση αναθεώρησης του επενδυτικού προγράμματός της και είναι πολύ πιθανό να επιχειρήσει έξοδο από τη Σοφοκλέους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα, στις 27 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας κατά την οποία θα δρομολογηθούν σημαντικές αποφάσεις.

Η εντυπωσιακή αυτή τροπή, που προκαλεί ένταση και στο εσωτερικό της εταιρείας, είναι αποτέλεσμα της εξαγοράς της γαλλικής Pechiney που αποτελεί τον βασικό μέτοχο της ελληνικής εταιρείας από τον καναδικό γίγαντα ALCAN, ο οποίος μετά την εξαγορά είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αλουμινίου στο πλανήτη. Οι νέοι ιδιοκτήτες του ομίλου έχουν διαφορετική στρατηγική από τους Γάλλους και έχουν εκφράσει την πρόθεση να επανεξετάσουν όλο το σχέδιο λειτουργίας της επιχείρησης.

Η «Αλουμίνιον της Ελλάδος» δεν έχει ενημερωθεί επισήμως μέχρι σήμερα για τις προθέσεις των νέων ιδιοκτητών, οι οποίοι προχωρούν σε αναδιαρθρώσεις των επενδύσεων της Pechiney, σε όλον τον κόσμο. Υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, μιλώντας στην «K», τόνισε ότι αυτήν την περίοδο υπάρχει στάση αναμονής, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν μέχρι τον Ιούνιο, αφού η εταιρεία θα πρέπει να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη οικονομική υγεία της και τις κατά το δυνατόν καλύτερες συνθήκες προμήθειας ενέργειας.

Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου επιβαρύνει την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, καθώς τα λογιστικά στοιχεία τηρούνται στο αμερικανικό νόμισμα. Αλλωστε, η μετοχή σημειώνει πτώση ακόμα κι όταν έχουν άνοδο οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης. Είναι ενδεικτικό ότι από 22 Αυγούστου 2003, η μετοχή σημειώνει πτώση κατά 19,66%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή