Cosmote: στοιχεία ωρίμασης, προετοιμασία κάμψης

Cosmote: στοιχεία ωρίμασης, προετοιμασία κάμψης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διψήφιες ήταν και πέρυσι οι επιδόσεις τζίρου και κερδοφορίας της Cosmote ως ποσοστό συγκρινόμενο με τα αντίστοιχα μεγέθη του 2002, ωστόσο είναι εμφανές ότι και η θυγατρική του OTE προετοιμάζεται να εισέλθει σε περίοδο σταθεροποίησης και κάμψης λόγω της μεγάλης ωρίμασης της μικρής εγχώριας αγοράς κινητής τηλεφωνίας.

Ο κύκλος εργασιών της Cosmote κατά το 2003, όπως χθες δημοσιοποιήθηκε σε US GAAP μη ελεγμένα, εμφανίζεται αυξημένο κατά 13,4% και κατά 13% σε ενοποιημένη βάση με τον συνυπολογισμό και του τζίρου της AML Αλβανίας. Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Cosmote κατά το 2003 ξεπέρασε τα 1,35 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 253,2 εκατ. ευρώ (+10,4%) και το περιθώριο καθαρού κέρδους περιορίστηκε στο 18,7% από το 19,1% το 2002.

Στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών η Cosmote έχει συμπεριλάβει και έσοδα 12 εκατ. ευρώ από τη διαχείριση των εταιρειών Globul Βουλγαρίας και CosmofoΣκοπίων, για τις οποίες από τον OTE έχει εξαγγελθεί ότι προτίθεται να προχωρήσει στην εξαγορά τους.

Οι συνολικές επενδύσεις της Cosmote κατά το 2003 διαμορφώθηκαν σε 184 εκατ. ευρώ (από 228 εκατ. ευρώ το 2002), ενώ η πελατειακή βάση της εταιρείας, στο τέλος του 2003 άγγιξε τα 4 εκατ. συνδρομητές, με τα 2,3 εκατ. να έχουν επιλέξει προγράμματα καρτοκινητής. H Cosmote φαίνεται ότι διατηρεί υψηλές προσδοκίες στο πεδίο της διάθεσης υπηρεσιών ασύρματου Internet εξαιτίας της στρατηγικής συνεργασίας που συνήψε με την ιαπωνική NTT Docom με στόχο η εμπορική διάθεσή τους να ξεκινήσει πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή