Διαμάχη OTE – Tellas για τις «υποκλοπές πελατών»

Διαμάχη OTE – Tellas για τις «υποκλοπές πελατών»

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαστάσεις ανοικτής ρήξης λαμβάνει η κόντρα μεταξύ του OTE και της εταιρείας Tellas, η οποία κατέχει και το μεγαλύτερο μερίδιο μεταξύ των εναλλακτικών φορέων παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. H Tellas κατηγορεί τον OTE για παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας και καταστρατήγηση των διατάξεων περί ελεύθερου και αθέμιτου ανταγωνισμού. H κόντρα έλαβε τη μορφή εξωδίκου, που επιδόθηκε στον ΟΤΕ και κοινοποιήθηκε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καθώς και με έγγραφη καταγγελία της, που κατέθεσε στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT). H ακρόαση της υπόθεσης από την τελευταία έγινε χθες.

Η Tellas υποστηρίζει ότι διαθέτει έγγραφες και επώνυμες διαμαρτυρίες συνδρομητών της (που έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία προεπιλογής φορέα) με βάση τις οποίες δέχθηκαν τηλεφωνικές κλήσεις από εκπροσώπους του ΟΤΕ, προκειμένου να ακυρώσουν την εν λόγω υπηρεσία και να επανέλθουν στο δίκτυο του οργανισμού.

Κατά τις ίδιες προφορικές και γραπτές δηλώσεις πελατών της Tellas, στην εκστρατεία επανάκτησης των πελατών του, ο ΟΤΕ καλεί τους πελάτες της Tellas γνωρίζοντας ότι εκείνοι έχουν προεπιλέξει συγκεκριμένα την Tellas και όχι κάποιον άλλο πάροχο. Αυτό «αποτελεί σοβαρότατη ένδειξη ότι χρησιμοποιεί πληροφορίες που αντλήθηκαν από την ενεργοποίηση προεπιλογής φορέα (CPS). Στην προκειμένη περίπτωση, οι πληροφορίες που δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται δεν αφορούν στο όνομα και τον αριθμό του πελάτη, τα οποία είναι ήδη γνωστά στον ΟΤΕ εφόσον είναι και πελάτες του, αλλά αφορούν στο γεγονός ότι οι συνδρομητές έχουν προεπιλογή φορέα (CPS) με την Tellas». Επιπλέον, οι υπάλληλοι του OTE αναφέρουν ότι ο οργανισμός «είναι κατά 55% φθηνότερος από την Tellas, κάτι που είναι απόλυτα παραπλανητικό, καθώς δεν διευκρινίζει σε ποιες κλήσεις, για ποιους προορισμούς και σε ποια χρονική ζώνη». Αναφέρεται, επίσης, ότι «οι εναλλακτικοί φορείς επιβάλλουν επιπλέον πάγια τέλη κ.λπ., απαιτούν επιπρόσθετη πληρωμή για εγκατάσταση εξοπλισμού κ.λπ., τα οποία είναι απολύτως αναληθή, αφού ο βασικός τιμοκατάλογος της Tellas παρέχει χαμηλότερες χρεώσεις από τον βασικό τιμοκατάλογο του ΟΤΕ, ενώ τα πάγια αφορούν μόνο στα προαιρετικά προγράμματα της Tellas, που παρέχουν επιπλέον εκπτώσεις στα ήδη χαμηλότερα τιμολόγια».

Η διοίκηση της Tellas υπέβαλε τη Δευτέρα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στην EETT με στόχο την άμεση διακοπή των προωθητικών ενεργειών του OTE, ενώ δηλώνει ότι «είναι αποφασισμένη να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να παύσει η εν λόγω πρακτική του OTE».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή