ΕΒΔΟΜΑΔΑ

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάπτυξη και μετά την Ολυμπιάδα για την «Μπ. Βωβός»

Θετικά είναι τα σχόλια των αναλυτών της Valuatio& Research Specialists για την «Μπ. Βωβός», ενώ μεγάλη σημασία έχει η πρόβλεψή τους για συνεχιζόμενη ανάπτυξη και μετά την Ολυμπιάδα. Οπως σημειώνει η σχετική έκθεση, στα τέλη του 2003, το συνολικό χαρτοφυλάκιο γραφείων της εταιρείας ανερχόταν στα 340.000 τ.μ. με το στόχο της διοίκησης στα 700.000 τ.μ. για τα τέλη του 2007. Οι αναλυτές της VRS εκτιμούν πως οι τιμές και τα ενοίκια για τον επαγγελματικό χώρο θα βελτιωθούν σταδιακά στο διάστημα 2004 – 2005 – είχαν πιάσει «πάτο» πέρυσι. Σε αντίθεση με άλλες ελληνικές εταιρείες real estate, η «Μπ. Βωβός» εμφανίζει υψηλότερα περιθώρια κερδοφορίας, σύμφωνα πάντα με την VRS, χρησιμοποιώντας τεχνικές «sale & lease Back». Τέλος, η «Μπ. Βωβός» ξεκινά το πρώτο της έργο στην αγορά εξοχικών κατοικιών, δηλαδή σε ένα τομέα με υψηλά περιθώρια κέρδους, και αναμένεται, σύμφωνα με τους αναλυτές της Valuatio& Research Specialists, να εμφανίσει σημαντική ανάπτυξη και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με παρουσία σε δύο εκθέσεις

Παρούσα στη διεθνή έκθεση ακινήτων MIPIM που θα πραγματοποιηθεί στις Κάννες από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου θα είναι η εταιρεία «Δανός & Συνεργάτες» η οποία αποτελεί μέλος του ομίλου CB Richard Ellis. Επίσης, η εταιρεία, που δραστηριοποιείται στην αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου με γραφεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λευκωσία θα συμμετάσχει με δικό της περίπτερο στην 1η Παγκύπρια έκθεση ακινήτων στο συνεδριακό κέντρο Λευκωσίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 19 έως τις 22 Μαρτίου. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν οι εξελίξεις και τα σημαντικότερα έργα της κυπριακής κτηματαγοράς, ενώ θα παραστούν εκπρόσωποι ελληνικών εταιρειών real estate και τραπεζών. H θεματολογία του συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης, θα εστιάσει σε ζητηματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της ελληνικής και της κυπριακής κτηματαγοράς, ειδικά μετά τις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η ένταξη της Κύπου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στόχος της συμμετοχής τής «Δανός & Συνεργάτες» στις δύο αυτές σημαντικές εκθέσεις είναι η παρουσίαση επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και η προβολή του ελληνικού και κυπριακού Real Estate σε υποψήφιους επενδυτές.

Παράταση μέχρι τις 31 Μαΐου

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαΐου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ιδιοκτήτες αινήτων που επιθυμούν να διαθέσουν προς μίσθωση τις κατοικίες τους στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος. Μέχρι σήμερα η κοινοπραξία «Φιλοξενία ’04» που έχει αναλάβει τη διαχείριση του προγράμματος έχει δεχθεί 25.000 αιτήσεις, ενώ έχει προχωρήσει στην υπογραφή 600 συμβολαίων μίσθωσης με ιδιοκτήτες. Εκπρόσωποι της κοινοπραξίας υπογραμμίζουν το έντονο ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών για μικρά σπίτια στο κέντρο της Αθήνας και απευθύνουν έκκληση στους ιδιοκτήτες τέτοιων διαμερισμάτων να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Υπογραμμίζεται ότι το ελάχιστο διάστημα μίσθωσης είναι οι έξι διανυκτερεύσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή