Ενεση αισιοδοξίας από Ρογκ για τους Αγώνες

Ενεση αισιοδοξίας από Ρογκ για τους Αγώνες

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να τηρήσουν τα ολυμπιακά ιδεώδη ζήτησε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος από τα μέλη των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών και τα στελέχη της ΔΟΕ που βρίσκονται στην Αθήνα. O κ. Στεφανόπουλος κήρυξε την έναρξη των εργασιών της 14ης Γενικής Συνέλευσης της Ενωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC). Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, ο οποίος εμφανίστηκε σίγουρος για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. «Θέλω να πω από αυτό το βήμα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η ΔΟΕ περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ελληνική προσπάθεια», δήλωσε ο κ. Ρογκ.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ επανέλαβε τα γνωστά για το θέμα της ασφάλειας και υποστήριξε «ότι θα γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να γίνουν ασφαλείς Ολυμπιακοί Αγώνες». Οι χθεσινές θετικές αναφορές της ηγεσίας της ΔΟΕ δεν αναιρούν το άγχος των «Αθανάτων» για ορισμένους τομείς της προετοιμασίας. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν αρκετές παρουσιάσεις και από στελέχη της κυβέρνησης, με στόχο να ανατραπεί η εικόνα που προκύπτει από την πορεία ορισμένων έργων όπως το συγκρότημα του Ολυμπιακού Σταδίου και η Μαραθώνια Διαδρομή.

Για την ολοκλήρωση όλων των ολυμπιακών έργων, δεσμεύτηκε ο υπουργός Πολιτισμού Ευαγγ. Βενιζέλος. «Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι τα περισσότερα έργα βρίσκονται στο 90% της αποπεράτωσής τους και μέσα στους επόμενους δυο μήνες θα έχουν όλα παραδοθεί. Σας προσκαλώ επίσης να παρακολουθήσετε την Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων κάτω από τη στέγη Καλατράβα», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος. O υπουργός Πολιτισμού είχε χθες συνάντηση εργασίας με τον κ. Ρογκ, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία των ολυμπιακών έργων και γενικότερα της ολυμπιακής προετοιμασίας.

Χθες παρουσιάστηκε στις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές η Πολιτιστική Ολυμπιάδα, ενώ την Πέμπτη η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου θα παρουσιάσει την πορεία προετοιμασίας των Αγώνων. H κ. Αγγελοπούλου θα πραγματοποιήσει μια ακόμα παρουσίαση την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία αρχίζει στην Αθήνα η συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή